Haberler

Ürün Satış Tezgahı Projesi' Hayata Geçti

Mersin Büyükşehir Belediyesi, üreticilerin hak ettikleri kazancı elde edebilmeleri için hayata geçirdiği 'Ürün Satış Tezgahı Projesi' dahilinde tezgah dağıtımlarını sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi, tarım ürünlerinin pazarlanması konusunda üreticilerinin mağduriyetini gidermek için direkt olarak üreticiden tüketiciye satış yapılabilecek olan ürün satış tezgahları ile üreticilerin gelirlerinin aracılara gitmeden kendilerinin kazanmasını hedefliyor. Tarım ürünlerinin tarladan sofraya gelene kadar geçen pazarlama halkalarını en aza indirerek, üreticilerin üretimine devam etmesi ile tarım üretiminin sürdürülebilirliğini sağlayarak, tarım ile uğraşan nüfusun azalmasının önüne geçmeyi de amaçlıyor. Önceden ürünlerini yere koyarak satış yaptıklarını belirten üretici Halil Avcı, "Önceden ürünlerimizi tozun toprağın içine, yere seriyorduk. Şimdi ürünlerimizi tezgaha koyduk. Biz bu hizmetten çok memnun olduk. Ayrıca gelen müşterilerimiz de çok memnun. Ürünlerimiz artık göze hitap ediyor. Başkanımız Burhanettin Kocamaz'a bu hizmetinden dolayı çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Yeni ürün satış tezgahlarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Muhammed Avcı ise "Burada her şeyi kendimiz yetiştirip satıyoruz ve bugün de tezgahta satış yapmak çok güzel oldu. Gelen bizleri tebrik ediyor. 14 senedir biz sokaklarda bir yerleri örtülerle siper etmeye çalışıyorduk. Başkanımıza da bizleri düşündüğü için çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Gözne sakini Saim Zengin de ürün satış tezgahlarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Başkan Kocamaz'a teşekkürlerini iletti. Zengin, "Başkanımızın sayesinde, 67 yaşından sonra bir pazarcı tezgahımız oldu. Eskiden ürünlerimizi yerde sergiliyorduk, şimdi tezgaha koyduk. Bizim için çok daha iyi oldu. Başkanımızın başarılarının devamını diliyoruz" şeklinde konuştu.

Evrenli köyünden Arif Zengin, artık tezgahlarının daha lüks, modern ve kullanışlı olduğunu belirterek, "Ürün satış tezgahımız demir olduğundan sebze ve meyvelerimiz artık hem sıcaktan hem de yağıştan etkilenmiyor. Daha lüks, daha modern, daha kullanışlı tezgahlarımız oldu. Eskiden de sebze ve meyvelerimizi yine tezgaha koyuyorduk ama böyle lüks ve kaliteli değildi. Verilen bu hizmetten çok memnunuz" dedi.

Anamur'a 15, Aydıncık'a 6, Bozyazı'ya 14, Gülnar'a 15, Mut'a 19, Erdemli'ye 39 ve Toroslar'a 37 olmak üzere toplamda 145 ürün satış tezgahını üretici ile buluşturan Büyükşehir Belediyesi, proje kapsamında Çamlıyayla'ya 19, Silifke'ye 16 ve Tarsus'a 20 olmak üzere toplam 55 satış tezgahını daha üreticilere dağıtılacak. Dağıtımları bitirilen ürün satış tezgahları ile toplam 200 tezgah üreticilere verilmiş olacak. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Burhanettin Kocamaz Arif Zengin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title