Haberler

Urla Bahar'ı Gelincik İle Karşıladı

Güncelleme:

Geleneksel "Mart Dokuzu Urla Ot Festivali" şenlikli bir açılış ile başladı.

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, 8. Kez düzenlenen ot festivaliyle Urla'nın zengin coğrafyasının sunduğu leziz ve sağlıklı otlarını tanıma ve tanıtma imkanı bulduklarını söyledi, "Sağlıklı nesiller için tarihten ve geleneklerimizden gelen ot kültürünü genç nesillere aktarmalıyız" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde Urla Sanat Sokağı'nda gerçekleşen Festival Yürüyüşü'ne "Urla Doğal Sofra Gönüllüleri" üyeleri ve Urlalılar katıldı. Şarkılar ve Marşlar eşliğinde gerçekleşen yürüyüşün ardından Urla Belediyesi Eski Tamirane Binası'nda açılış töreni gerçekleşti. Festival düzenleme Komitesi Üyesi Doığal Sofra Gönüllüleri Başkanı Bilge Bengisu Ögünlü yaptığı konuşmada, "Harika bir coğrafyada yaşıyoruz. Yıllar önce otları tanımak için başlattığımız şenlik bugün önemli bir noktaya ulaştı. Urla'daki var olan zengin ot kültürünü koruyup yaşatmalıyız" dedi.

ZENGİN KÜLTÜRÜMÜZ VAR

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ise yaptığı konuşmada, katılımcılara tekekkür etti, "Güçlü tarihi, huzur dolu coğrafyası ve bereketli topraklarıyla bizlere farklı kültür ve geleneklerin mirasını yaşatan Urla'ya hoş geldiniz. Bu topraklar özel, kıymetli, bereketli. Bize düşen görev bu bereketi korumak, verimi arttırmak, kıymeti bilmek. Yerel yönetim olarak elimizden geleni yapıyor, mücevherimizi parlatmaya devam ediyoruz" dedi. Uyar, Yarımada bölgesinde "Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri" kapsamında çalışmalar yaptıklarını anımsattı şöyle konuştu:

"Kültür, sanat, tarih gibi marka değerlerimizin yanı sıra tarımsal faaliyetlerimiz ve gastronomi de oldukça öne çıkan özelliklerimiz arasında. Çünkü Urla, tarihi boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve hali hazırda çok çeşitli kültürlerin bir arada yaşadığı bir mozaik. Yani mutfak kültürümüz oldukça zengin.Biz bu yüzden gastronomi turizmine önem veriyoruz. Çünkü bölgemize özgü yemeklerin sunulması bizim kültürel kimliğimizi ve mirasımızı yansıtmakla kalmıyor, yerel kalkınmaya, sürdürülebilir tarımsal faaliyetlerin ve yemek endüstrisinin oluşmasına da olanak sağlıyor."

ŞEFLER SAHNEDE

Ot Bayramı'nın ilk gününde şefler Handan Kaygusuzer ile Yunur Emre Akkor, konuklara bu yıl festivalin teması olan Gelincik çiçeğinden "Çalkama" yaptılar. Ardından, gelincik şurubundan bir tatlı ve mutfak atölyeleri sunumu büyük ilgi gördü.

OT TOPLANACAK

Festivalin yarın ( 25 Mart Pazar) günü Özbek Köyü'nde yapılacak ikinci gününde ise köyde ot toplama etkinliği düzenlenecek. Festivale katılmak isteyenler için Pazar günü saat 10.30'da Urla Cumhuriyet Meydanı'ndan Özbek Köyü'ne ücretsiz otobüs kaldırılacak. Özbek Köyü'nde de kurulacak mutfakta otlarla yemek yapılacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sibel Uyar Urla Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title