Haberler

Ünlü Manken Merve Büyüksaraç'ın "Hakaret" Davası Başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a başbakanlığı döneminde Instagram hesabından ağır hakaretlerde bulunduğu gerekçesiyle hakkında 4,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan 2006 yılı Türkiye Güzeli Manken Merve Büyüksaraç yargılandığı ilk duruşmaya katılmadı.

İstanbul 29'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya sanık Merve Büyüksaraç mazeret bildirerek katılmazken, tarafları avukatları temsil etti.

Paralel yapı operasyonlarında tutuklu bulunan şüphelilerin tahliyesi için adliyedeki 10 tane Sulh Ceza Hakimliği'nin tamamının reddine karar veren İstanbul 29'uncu Asliye Ceza Hakimi Metin Özçelik "Türkiye Cumhuriyet Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasına kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek, silahlı örgüt üyesi olmak" suçlarından tutuklanmıştı. Hakim Özçelik'in tutuklanmasıyla mahkemeye henüz yeni bir hakim atanmadığı için İstanbul 35. Asliye Ceza Mahkemesi'nin hakimi duruşmaya geçici olarak çıktı.

Duruşmanın başlamasının ardından Büyüksaraç'ın avukatı İsmail Emre Telci, müvekkilinin rahatsız olduğunu belirterek doktor raporunu mahkemeye sundu.

Duruşmada söz alan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Ferah Yıldız, şikayetlerinin devam ettiğini, suçtan zarar görme ihtimali nedeniyle katılma talebinde bulunduklarını kaydetti.. Sanık Büyüksaraç'ın sosyal hesabından yaptığı paylaşımın hakaret kastının bulunduğunu savunan avukat Yıldız, sanığın eylemlerine sosyal medya hesaplarında halen devam ettiğini belirtti. Sanık Büyüksaraç'ın mazeretini kabul eden mahkeme, Erdoğan'ın davaya katılma talebini kabul etti. Duruşma ertelendi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İstiklal Marşı'ndan uyarlanan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ağır hakaretler içeren "Ustanın Şiiri" başlıklı bir şiiri Instagram isimli sosyal medya hesabından paylaşan 2006 yılı Türkiye Güzeli Manken Merve Büyüksaraç hakkında soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında ifadesine başvurulan Büyüksaraç, ağır hakaretler içeren "Usta'nın şiiri" başlıklı şiiri paylaştığını kabul etmiş ancak, hakaret kastı olmadığını öne sürmüştü.

İDDİANAMEDEN

Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu Savcılarından Umut Tepe Büyüksaraç hakkında kamu görevlisine hakaret suçlamasıyla iddianame hazırladı. İddianamede Büyüksaraç hakkında "Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçlamasıyla 1,5 yıldan 4,5 yıla kadar hapis cezası isteniliyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Merve Büyüksaraç Instagram Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title