Haberler

Ünlü İsimler Rock'çıların Kılığına Girdi

Geçmişte bir dönem müzikle de ilgilenen güzel manken Seçkin Piriler, efsanevi müzisyen Axl Rose kılığına girdiği için çok heyecanlandığını söylüyor: Ona....

AXL ROSE OLMAK HAYAL GİBİ BİR ŞEY

Seçkin Piriler, rock ve alternatif rock müzik dinleyicisi. İnsanların önyargılarından dolayı hep farklı gösterilmeye çalışıldığını, gençlik yıllarında da sektörün dişlilerine takıldığını söylüyor. Axl Rose hayranı olduğunu söyleyen Piriler, 46 için onun bedenine büründü...

Axl Rose olmak nasıl bir duygu? Ne hissediyorsunuz?

O kadar büyük bir heyecan ki bu; hayal gibi! Çok büyük bir hayranlığım var. Tabii büyük bir başarıyla yaptıkları müziklerinin yanı sıra; Axl Rose, Slash gibi isimlerin imajlarının da müzik tarihinde önemli bir yeri var. Bence dünyada rockstar deyince ilk akla gelen isimlerinden biri Axl Rose. Şarkıları, imajı ve yaşayış biçimiyle tam bir rockstar. Tabii Jim Morrison'dan sonra.

Bir dönem müzik çalışmalarınız vardı. Nedir müziğin hayatınızdaki yeri?

Müzik hep hayatımda oldu. Albüm yaptığım dönem 20 yaşındaydım ve piyasanın dişlilerine takıldım. Aslında rock müzik yapmak istemiştim ama mankenlikten gelmem, giyim tarzım; insanlarda rock müzik yapamayacağım gibi bir imaj yarattı. O zaman da alternatif bir iş yapmaya çalıştım. Bu kez de her şeyimi dönüştürdüler, müziğimi etkilediler, ortaya pop çıktı. Oysa şarkı söylemeyi çok seviyorum. Rock ve alternatif rock dinliyorum. Pop müzik dinlemişliğim bile yoktur.

ZAMAN HER ŞEYİ KANITLIYOR

Tanınır ve görünür olmak, bunun acısını da getiriyor mu?

Tabii ki. Albümde yaptığım hata, kendi şarkım ve müziğim olmaması oldu. Ben bunu o zaman yapamadım, başka ellere kaldı. Belki mankenlikte değil de müzik eğitimi alarak müzikle başlasaydım, bir şeyler olabilirdi. Ben de harcanmamak için ilk albümde bıraktım. Sonra çok teklif geldi. Şarkı söylemeyi sevmeme rağmen devam etmedim.

Hatta " Kaan Tangöze'yle nasıl evlenebilir" gibi tepkiler de yağdı o dönem.

Beni tanımıyorlar, Kaan'ı da bilmiyorlar. Biz yedi yıldır birlikteyiz ve çok mutluyuz. Kimseye oturup da bunu anlatmaya çalışmadım. Çünkü zaman her şeyi kanıtlıyor. Sabredebilirsen, zaman en iyi yanıt oluyor.

YENİ ROL ÇALIŞIRKEN BENİ MÜZİK BESLER

'Pragma'nın 'Ramirez'i, 'Kuzey Güney'in 'Burak'ı oyuncu Serhat Teoman, 46 dergisi için David Bowie kılığına girdi ve müzikle ilişkisini anlattı...

Glam rock; rock müziğin en parlak, en renkli, en umarsız dönemini ifade ediyor. Sizin nasıl bir ilişkiniz oldu glam ile?

Glam rock, 70'lerin ruhundan beslenen ve o yıllarda parlayan bir tür. Bu yıllar da benim çocukluğuma denk geliyor. Pek çok yaşıtım gibi ergenlik çağlarımda, o zamanlarımın asi ruhunu arkadaşlarımızla; özellikle Queen başta olmak üzere glam müziğiyle besledim.

BOWIE İLHAM VERİYOR

Müzikle ilişkiniz nasıl?

Müzik, hayatın vazgeçilmezlerinden benim için. İlk gençlik yıllarımda gitara merak sarmıştım hatta; hala hobi niyetine çalarım. Rock müzik vazgeçilmezimdir ama günüme, o günkü halime ve durumuma göre de farklı türler dinleyebilirim. Yaptığım işlerde de müzikten besleniyorum; yeni bir rol çalışırken örneğin.

46 dergisi için Bowie oldunuz. Nasıl bir ruh halini ifade ediyor bu sizin için?

David Bowie evreni diye bir şey kesinlikle var. Bunun nedeni; müzisyenliğinin yanı sıra dansçı ve oyuncu olarak da çalışması bence. Gerek müziği, gerek aykırı ve provokatör tercihleri, gerek yaşam duruşu; günümüzün Lady Gaga, George Michael, Madonna gibi starlarına bile ilham veriyor. Yaşayan bir efsaneyi 46 için taşımak; heyecan verici ve bambaşka bir tecrübe benim için.

90'lar, 80'ler, 70'ler... Hem sanatsal, hem de yaşamsal anlamda özlem duyulan yıllar. Şimdinin eksiği nedir sizce?

2000'li yıllar sanal yaşam çağı. Teknoloji takip edilemez bir hızla ilerliyor, hayat insanları bencilleştiriyor. İnternet hızında koşturuyoruz, her şeye ulaşmak çok kolay, mekanik, köşeli, programlı, bir o kadar dağınık zamanlardayız. Bu nedenle o geçmiş yılların özünü oluşturan o asi romantizm öldü. Özlenen şey; o yıllardan ziyade; o yılların dar alanlarda yaşanan sıcaklığı ve naifliği bence.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Seçkin Piriler Kaan Tangöze Jim Morrison David Bowie Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title