Haberler

'Üniversitelerde Başörtüsü Yasağı Kalksın' Eylemi

İTÜ Maçka Kampusu Yabancı Diller Fakültesi Önünde Toplanan Öğrenci Gençlik Sendikası Üyeleri, Üniversitelerde Başörtüsünün Serbest Bırakılmasını İstedi.

İTÜ Maçka Kampusu Yabancı Diller Fakültesi önünde toplanan Öğrenci Gençlik Sendikası üyeleri, üniversitelerde başörtüsünün serbest bırakılmasını istedi.

Çeşitli üniversitelerden gelen Öğrenci Gençlik Sendikası (GENÇSEN) üyesi yaklaşık 30 öğrenci, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maçka Kampusu Yabancı Diller Fakültesi önünde toplanarak bir basın açıklaması yaptı. Grup adına bir açıklama yapan sözcü, dini inancı gereği başörtüsü takan öğrencilerin mağdur edildiğini belirterek, "1997'de gelen türban yasağı ile üniversite önlerinde öğrencilerin başörtüleri zorla çıkarılmış, ikna odalarında psikolojik işkence ve aşağılamaya maruz kalmış, üniversitelere girememiş, eğitim hakları ellerinden alınmıştır. Geçtiğimiz hafta İTÜ'ye türbanla gitmek isteyen öğrenci arkadaşlarımız, okula alınmadığı gibi bir de soruşturma saldırısıyla karşı karşıya kalmışlardır. İTÜ Rektörlüğü, bu soruşturmayı geri çekmelidir. Türban yasağı üniversitelerdeki yasakların küçük bir parçasıdır. En büyük yasak üniversitelerde fikir ve ifade özgürlüğünün olmamasıdır. Düşünce özgürlüğüne ket vuran 301. madde kaldırılmalıdır" dedi.

(CİN-ED-BA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title