Haberler

Üniversite taban puanları açıklandı mı? YÖK Atlas tercih robotu 2020

Güncelleme:

YKS sınavını tamamlayan binlerce öğrenci 2020 üniversite taban puanlarını sorguluyor. Puanlar, tercih dönemi ile birlikte açıklanıyor. YÖK'ün sunduğu YÖK Atlas ile ise 2019 yılına ait taban puanı, başarı sırası, kontenjan, yerleşen öğrenci sayısı gibi birçok ayrıntıya ulaşmak mümkün. YÖK Atlas nedir, nasıl kullanılır?

ÖSYM tarafından lisans eğitime geçiş için düzenlenen YKS, hafta sonu 3 oturum halinde yapıldı ve YKS kitapçık ve cevap anahtarları da yayımlandı. YKS sonuçlarının hemen ardından tercih sürecine girecek öğrenciler, Atlas YÖK üzerinden fikir edinebilecek. Peki, YKS sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

ÖSYM'nin gerçekleştirdiği YKS sınav sonuçları, ÖSYM sınav takvimine göre 28 Temmuz 2020 tarihinde öğrencilerin erişimine açılmış olacak.Sonuçların akabinde üniversite taban puanları belirlenecek.

YKS TABAN PUANLARI AÇIKLANDI MI?

Sonuçların hemen ardından yayımlanan taban puanları için resmi bir açıklama bulunmuyor. Diğer yandan tercihlerin ne zaman yapılacağına dair tarih de belli olmuş değil. Fakat geçtiğimiz 2019 yılında YÖK tarafından üniversite ve bölüm tercihi yapacak adayların daha bilinçli karar vermesini sağlamak amacıyla hizmete sunulan YÖK Atlas güncellenerek erişime açıldı.

YÖK ATLAS NEDİR?

Üniversite adaylarının, üniversite ve meslek tercihi yaparken daha bilinçli tercihler yapabilmesi amacıyla hazırlandı ve YÖK tarafından derlenebilecek/paylaşılabilecek işlenmiş verilerin yer aldığı seçkin ve güvenilir referans kaynaktır.

"Üniversite Seç" kutucuğuna üniversite ismi girerek, o üniversitedeki lisans programlarının listesini görebilirsiniz. Detayları görmek için programın üstüne tıklayabilirsiniz.

"Program Seç" kutucuğuna ilgi duyduğunuz programı (mesleği) girdiğinizde, bu isimli programların bulunduğu üniversiteleri görebilirsiniz. Detaylarını görmek istediğiniz program için üniversitesinin üzerini tıklayabilirsiniz.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title