Haberler

Unesco 2007 Mevlana Yılı

Mevlana Hazretlerinin 30 Eylül'de 800. Yaşına Girmesi ve Unesco'nun, 2007 Yılını 'Mevlana Yılı' Olarak İlan Etmesi Çerçevesinde Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Konya Valisi Osman Aydın Önderliğinde, "Mevlana İçin Yapılan En Büyük Kutlama Organizasyonu" Bu Gece Konya Stadında Yapılacak Görkemli Törenle Gerçekleştirilecek.

Mevlana hazretlerinin 30 Eylül'de 800. yaşına girmesi ve UNESCO'nun, 2007 yılını 'Mevlana yılı' olarak ilan etmesi çerçevesinde Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Konya Valisi Osman Aydın önderliğinde, "Mevlana için yapılan en büyük kutlama organizasyonu" bu gece Konya stadında yapılacak görkemli törenle gerçekleştirilecek.

Organizatör Sami Dündar'ın yürüttüğü programda Mevlevi dergahlarından 300 semazen bir araya gelerek Konya'da dev bir Sema gösterisi gerçekleştirecek. Türkiye'nin 18 ayrı noktasında Konya'daki programla eşzamanlı olarak yapılacak Sema Gösterileri de canlı yayınla Konya'ya aktarılacak. Altyapısı İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından hazırlanan programda 18 farklı noktada bulunan canlı yayın araçları vasıtasıyla aynı anda gösteri yapan semazenlerin görüntüleri yine İHA tarafından stada kurulan dev istasyonda

downlink edilecek. Staddaki dev ekranlara verilecek görüntülerde aynı anda 18 noktadan gelen Sema gösterileri seyirciler tarafından izlenebilecek. İHA'nın profesyonel kadrosu tarafından koordine edilen yayın için yaklaşık 65 kişilik bir ekip arazide görev yapıyor. 90 mhz band genişliğinde bir uydu kapasitesinin aynı anda kullanılacağı program, Türkiye'de bir ilk olacak.

Kenan Işık'ın sunuculuğunu üstlendiği gecede Yönetmen Ezel Akay'ın Edebiyatçı Gürsel Korat ile birlikte yazdığı 'Bir Derviş'ten Mevlana'yı Anma Gecesi' adlı 120 dakikalık teatral gösteri de sahnelenecek. Türk mühendislerince üretilen ve dünyada ilk olma özelliği taşıyan "yapay bulut" sistemi de bu gecede kullanılacak. 'Yapay Bulut'un kullanılacağı gösteride, Belçika'dan yine bu geceye özel getirtilen Lazerler yardımıyla Semazenlerin göğe yükselişleri temsil edilecek. 10 bin adet sis bombası patlatılarak

gökyüzünde oluşturulacak olan yapay bulutun yansıra yaklaşık 200.000 adet piroteknik malzeme ve havai fişekle gösteri yapılacak.

MFÖ grubu ve Ahmet Özhan'ın özel senfoni orkestrası eşliğinde solist olacakları gecede 850 metrekare toplamında 33 dev ekranlık reji sistemi stadyumda görüntü şov yapacak. 30 Eylül Pazar akşamı 21.30'da başlaması beklenen programa Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katılmaları bekleniyor.

(AOG-MEF-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücrete zam yapılacak mı, yüzde kaç zam yapılacak? Kamuda tasarruf paketi nedir? Kamuda tasarruf paketinin kuralları nasıl olacak? 12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024?
Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinin detayları netleşiyor! Kurallara uymayanlar yandı

Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinin detayları netleşiyor! Kurallara uymayanlar yandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title