Haberler

Ulus'ta Muhtarlara Eğitim Verildi

Aile ve Sosyal Politikalar Bartın İl Müdürlüğü’nün "Muhtarımla El Ele Daha Güçlüyüm" projesi kapsamında Bartın’ın Ulus ilçesi muhtarlarına eğitim verildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bartın İl Müdürlüğü'nün "Muhtarımla El Ele Daha Güçlüyüm" projesi kapsamında Bartın'ın Ulus ilçesi muhtarlarına eğitim verildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bartın İl Müdürlüğü'nün "Muhtarımla El Ele Daha Güçlüyüm" projesi kapsamında Amasra ve Kurucaşile ilçelerinin ardından üçüncü toplantı Ulus ilçesinde gerçekleştirildi. 75.Yıl Ortaokulu'nun konferans salonunda düzenlenen eğitime Ulus Kaymakamı Recep Hasar, Bartın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Şube Müdürü Ece Aktaş Yılmaz, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Ayla Ünal, Eğitim ve Danışmanlık Birim Sorumlusu Gülseren Yıldırım, Sosyal Çalışmacı Kübra Yıldız, Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Hatice Yalçın, Ulus ilçesinde görev yapan muhtarlar ile proje ekibi katıldı.

Eğitim öncesi değerlendirmede bulunan Ulus Kaymakamı Recep Hasar, "Ulus'ta görev yapan muhtarlarımız sosyal anlamda önemli bir bilince sahip. Bu eğitimlerin muhtar arkadaşlarımız adına verimli olacağı kanaatindeyim. Çünkü anlatılacak olan şeyler basit konular değil. Muhtarlarımızın tek görevi yol, su kanalizasyon değil. Bu anlamda da eğitimler büyük önem taşıyor. Bu eğitimlerde muhtarlarımızın sosyal manada ki sorumluluklarını anlatacaklar. Tabii burada önemli olan anlatılanlarla ilgili vatandaşları da bilgilendirmek. Bunu da muhtarlarımız aldıkları eğitimler ışığında yapacaklardır. Bu projenin oluşturulmasına katkı veren başka Sayın Valimize, Aile ve Sosyal Politikalar Bartın İl Müdürümüze, görevlilere ve muhtarlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu tarz projelerin devamını diliyoruz. Vatandaş odaklı hizmet anlayışının getirilmesini önemsiyoruz" diye konuştu.

Toplantıda 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine dair Kanun ve Kadına Yönelik Hizmetler konusunda Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Ayla Ünal sunum gerçekleştirdi. 5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Diğer Hizmetleri ile ilgili de Eğitim ve Danışmanlık Birim Sorumlusu Gülseren Yıldırım değerlendirmelerde bulundu. Madde Bağımlılığı konusunda Sosyal Çalışmacı Kübra Yıldız sunum yaparken, 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Dair Kanun konusunda da Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Hatice Yalçın Jandarma'nın uygulamalarını anlattı.

Eğitime katılan muhtarlara Bartın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Şube Müdürü Ece Aktaş Yılmaz tarafından katılım sertifikaları takdim edildi. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hatice Yalçın Amasra Bartın Ulus Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title