Haberler

Ülkü Ocakları'ndan "Uyuşturucu ve Uyuşturucunun Zararları" Konferansı

Yüreğir Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen "Uyuşturucu ve Uyuşturucunun Zararları" konulu konferansta, Türk gençliği üzerindeki en büyük tehdit ve tehlikelerden birine karşı başta aileler olmak üzere herkese büyük sorumluluklar düştüğü belirtildi.

Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden Başkomiser Ali Çağlar Ünal, Psikolog Gürdal Görhan, Dr. Yalçın Ertaş katıldı. MHP İl Başkanı Ahmet Erdoğan, MHP Seyhan İlçe Başkanı Yusuf Kanlı, MHP Yüreğir İlçe Başkanı Mustafa İzgioğlu, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Kamil Köse'nin de hazır bulunduğu konferansa gençler yoğun ilgi gösterdi.

Adana Ülkü Ocakları Başkanı Taner Özler, ocağın amaçladığı faaliyetlere vurgu yaparak, "Ülkü Ocakları olarak Türk milletinin geleceğinin teminatı olan gençliğin zihinlerinin yabancı fikirlerle zehirlenmesine nasıl müsaade etmiyorsak, asil kanın dolaşması gereken damarlara bir başka zehrin de girmesine asla göz yummayacağız" dedi.

Başkomiser Ali Çağlar Ünal da, uyuşturucunun özellikle terör örgütlerinin ilk sırada gelen para kaynaklarından biri olduğuna dikkat çekti. Uyuşturucu tacirlerinin hedef kitlesinin gençler olduğuna işaret eden Ünal, "Uyuşturucu türlerini yok etmek için elimizde sihirli bir değnek olsa bile birileri mutlaka başka yollar bulur. Önemli olan insanların bilinçlenmesidir" diye konuştu.

Ünal, gençlerin uyuşturucu ile tanışmasında ailevi sorunların, kötü arkadaş çevresinin önemli rol oynadığını bildirdi ve bu konuda başta aileler olmak üzere herkese görevler düştüğünü kaydetti.

Psikolog Gürdal Görhan ise, Ünal'ın tespitlerini onaylayarak, ailelerin çocukları ile olan ilişkilerinin sağlıklı olmasının önemini anlattı. Görhan, anne ve babalara, "Çocuklarınıza kapılarınızı asla kapatmayın. Siz kapatırsanız başkaları o kapıyı açar" derken, gençlere de "Anne-babanız kızsa da siz asla onlardan uzaklaşmayın. Yardım istemekten korkmayın. Anne-babanız yoksa öğretmeninizden, polisten ya da doktordan yardım isteyin" tavsiyesinde bulundu.

Dr. Yalçın Ertaş da, uyuşturucunun kişi üzerinde meydana getirdiği fiziksel ve ruhsal çöküntüleri anlatarak, kısa zamanda yaptığı tahribatlara dikkat çekti.

(MT-MT-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title