Haberler

Ulema, Menemen Çömlekçiliğine Mercek Tuttu

AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve UNESCO tarafından kültürel miras listesine alınan Menemen çömlekçiliğini yerinde incelemek amacıyla Menemen Çömlekçiler Derneği’ni ziyaret etti.

AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve UNESCO tarafından kültürel miras listesine alınan Menemen çömlekçiliğini yerinde incelemek amacıyla Menemen Çömlekçiler Derneği'ni ziyaret etti.

AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, Menemen çömlekçiliğini yerinde incelemek amacıyla Menemen Çömlekçiler Derneği'ni ziyaret etti. Ziyarette sektör temsilcilerini dinleyen Ulema'ya dernek başkanı Ertan Saruhan tarafından çömlekçilik sektörü 2020 strateji planı, yol haritası ve Menemen Seramik Vadisi Çömlekçiler Köyü ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

ULEMA'DAN DESTEK SÖZÜ

Kültürel bir değer olan Menemen çömlekçiliğinin yaşatılması ve geleneksel yapısının korunarak geleneksel bir meslek haline getirilmesi gerektiğini belirten Ulema, sektörün günün rekabet koşullarında ayakta kalabilmesi için gerekenin yapılacağını ve bu konuda somut adımların atılması için destek olmaya çalışacağını ifade etti. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nesrin Ulema Ak Parti Menemen İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title