Haberler

Tuzla Belediyesi'nden 20. Geleneksel Yetimler Haftası İftarı

Her yıl ramazan ayının bir haftasını Yetimler Haftası ilan eden Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı'nın 20. Geleneksel Yetimler Haftası iftarına 500 yetim çocuk ve yakınları katıldı.

Her yıl ramazan ayının bir haftasını Yetimler Haftası ilan eden Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı'nın 20. Geleneksel Yetimler Haftası iftarına 500 yetim çocuk ve yakınları katıldı.

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, Tuzla Belediyesi Ayyıldız Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşen iftarda, Hazreti Muhammed'in de bir yetim olduğunu hatırlattı.

Dünyadaki savaşlar nedeniyle 200 milyon çocuğun yetim kaldığına dikkati çeken Yazıcı, bir yetimin başını okşamanın ne kadar önemli olduğunu bilen bir medeniyetin evlatları olduklarını vurguladı.

Tuzla'da Yetimler Haftası'nı 365 güne yaydıklarını dile getiren Yazıcı, şöyle devam etti:

"Sadece ekonomik durumu olmayan değil yetim olan herkesle ilgilenmek ve onlarla birlikte olma düşüncesindeyiz. Kadın Kent Gönüllüleri çalışmalarını da takdir ediyorum. Bundan sonra sadece yetim değil, yaşlı, engelli, kimsesiz olan herkesle ilgilenmeyi ve toplumumuzda yardım eli uzatmamızı gereken her yerde olma gayreti içinde olacağız. Gönüllülerin sayısı arttıkça daha çok yetim, kimsesiz ve yaşlıya ulaşacağımıza inanıyoruz."

Yazıcı, AA muhabirinin sorusu üzerine de Tuzla'da ekonomik durumu kötü olan yılda yaklaşık 700 yetime ulaştıklarını, bazen bu sayının 3 bine yükseldiğini ifade etti. Ekonomik durumu kötü olan çocuklara giysi ve eğitim yardımı yaptıklarını aktaran Yazıcı, şunları anlattı:

"İş bulmaya varıncaya kadar her türlü ihtiyaçlarıyla ilgileniyoruz. Sosyal ve kültürel faaliyetlerle de yetimlerin yanında olup onlara yalnız olmadıklarını göstermeye çalışıyoruz. Şu an da 500 çocuğa iftar veriyoruz. Gönül Elleri Çarşısı'ndaki Yetimler Komisyonu vasıtasıyla yetimlerle ilgili çalışmalarımızı ve organizasyonumuzu sürdürüyoruz. Kadın Kent Gönüllülerimiz yılın 365 günü toplumun sosyal açıdan dezavantajlı kesimleriyle birebir ilgilenmektedir."

"Yetimler Haftası her güne yayılmalı"

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Fahri Başkanı Fatma Yazıcı da Gönül Elleri Çarşısı'nın hizmet ve faaliyetlerini anlattı. Tuzla'da kendilerine kayıtlı 350 aile olduğunu, onlarla birebir ilgilendiklerini dile getiren Yazıcı, şunları anlattı:

"Yetimlerimizle yılda bir değil her gün bir arada olmak için bir proje geliştirmek istedik. Yetimler Komisyonu'nu kurduk ve gönüllü ağını oluşturduk. Artık Tuzla'daki yetimlerle her gün ve her ay birlikte olabiliyoruz. Onların doğum günlerini kutluyoruz. Onları bir takım gidemeyeceği etkinliklere götürerek sosyo kültürel açıdan çocuklarımızı bir basamak daha yukarı çıkarmaya çalışıyoruz.  Burada en büyük pay, Gönül Elleri Çarşısı'nın gönüllü kadınları. Kadınlarımız, yetimlerimiz evdeki eşyadan tutun da gıdaya kadar olan her türlü ihtiyaçlarını tespit ederek, onlara destek oluyor. Gerçekten büyük ve güçlü bir komisyonla yetimlerimiz ve çocuklarımıza yardım ediyoruz. Bu noktada gönüllü kadınlarımıza ihtiyacımız var. Böylelikle bize ihtiyacı olan ailelere, gönüllü kadınlarımızla daha kolay ulaşabiliriz."

İftarda çocuklara yönelik, müzik, tiyatro oyunları ve sahne sanatlarının içeren çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Tuzla Belediyesi Fatma Yazıcı Şadi Yazıcı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title