Haberler

Tutuklu ve Hükümlülerin Yağlı Boya Resimleri Sergilendi

Van F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki tutuklu ve hükümlülerin yağlı boya atölyesinde yaptığı resimler Van Adalet Sarayı'nda sergilendi.

Van F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki tutuklu ve hükümlülerin yağlı boya atölyesinde yaptığı resimler Van Adalet Sarayı'nda sergilendi.

Ceza İnfaz Kurumundaki tutuklu ve hükümlülerin rehabilitasyonlarını sağlamak amacıyla kurulan yağlı boya resim atölyesinde yapılan tablolar sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Adliye binasında düzenlenen sergi açılış programına katılan Van Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, cumhuriyet savcıları, Van F Tipi Ceza İnfaz Kurumu Müdürü İbrahim Yücesoy, diğer cezaevlerinin müdürleri ve davetliler, tutuklu ve hükümlülerin yaptığı yağlı boya resimleri ve ebru çalışmalarını inceledi.

Çalışmalar hakkında Yücesoy'dan bilgi alan Keskin, adliye binası için hediye edilen Atatürk'ün yağlı boya resminin konferans salonuna asılması talimatını verdi.

Ceza İnfaz Kurumu'nda 2011'den bu yana yapılan 65 yağlı boya resmi ve 12 ebru çalışmasının sergilendiğini belirten Yücesoy, "Resimler 2 gün adliye binasında, 3 gün de Van AVM binasında sergilenecek. 23 tutuklu ve hükümlü, haftanın 5 günü çalışmalara katılıyor. Yapılan birbirinden güzel resimlere ilgi de yoğundu. Sergilenen resimlerin yüzde 80'i satıldı. Buradan elde ettiğimiz gelirle atölyenin malzeme ihtiyacını karşılıyoruz. Bu tür çalışmalara devam edeceğiz. Yeni atölyelerin kurulması konusunda Van Milli Eğitim ve Halk Eğitim müdürlükleriyle görüşmelerimiz devam ediyor." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title