Haberler

Türkler 'Gösteriş' İçin Lüks Peşinde

Güncelleme:

Dünyanın en büyük 100 lüks tüketim firması, 2013 yılında 214.2 milyar dolarlık satış geliri elde etti. Bu şirketlerin her birinin ortalama yıllık satış rakamı 2.1 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Türkiye'de ise lüks tüketim pazarı 5.3 milyar lira olarak belirlendi. Türklerin henüz lüksün 'gösteriş zamanı' fazında bulunduğu belirtilirken 2018'de pazarın 7 milyar liraya ulaşması bekleniyor. Deloitte'nin hazırladığı "Lüks Tüketimin Küresel Güçleri 2015" raporuna göre, lüks tüketimin küresel güçleri sıralamasında ilk üç firma; Louis Vuitton, Compagnie Financiere Richemont ve Estée Lauder'dan oluştu.

LÜKS'DE İLK 10 ŞİRKET

Son listede ilk on şirket arasına ABD'li tekstil firması PVH (Calvin Klein) ile Hong Kong'lu mücevher firması Chow Tai Fook da katılırken, bu firmaların listeye girmesi ile Shiseido ve Rolex ilk 10 dışına çıktı. En hızlı büyüyen yirmi şirketin ilk sırasında ise Hong Kong'lu Michael Kors ile ABD'li Kate Spade yer aldı.

TÜRKİYE'DE LÜKS GÖSTERİŞ İÇİN

Deloitte Türkiye tarafından hazırlanan ve Türkiye lüks pazarını ve Türk markalarının durumunu analiz eden çalışmaya göre, bir ülkede lüks pazarının gelişiminin beş temel fazdan geçtiği belirtiliyor. Türkiye ise birçok gelişmekte olan ülkede olduğu gibi "gösteriş zamanı" fazında bulunuyor ve lüks, hâlâ ekonomik statünün sembolü olarak görülüyor.

HER YIL YÜZDE 7

Türkiye'nin mevcut 5.3 milyar TL'lik lüks pazarının, arz ve talep tarafındaki gelişimlerle 2018'e kadar her yıl yüzde 7'lik artış ile 7 milyar TL'ye yükseleceği öngörülüyor. Araştırma Türkiye'de lüksü üst gelir grubunun yaptığı harcamalar ile orta gelir grubunun ulaşılabilir lüks markalara gösterdiği talep ile kadınların iş ve sosyal hayatında lüks markalara daha fazla yer vermelerinin büyüteceğini ortaya koydu.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Louis Vuitton Hong Kong Türkiye Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (24)

set:

Eskiden tatil falan yapamazdı kimse..şimdi akrabalara tanıdıklara bakıyorum da hepsi çok zengin de değil orada burada tatildeler..facelerde bir hava bir hava

13
2
yanıtYanıtla
YAZIK VALLA:

FACEBOOK ZATEN GÖSTERİŞ YERİ. . YOK ŞURDAYIM YOK BURDAYIM ULAN BİR DE AKPYE OY VERMİŞ MÜSLÜMANIZ HAA HEPİMİZ.

yanıt3
yanıt2
fm:

Aynen sonra kredi kartı borclarıyla savasiyorlar

yanıt4
yanıt0
BETER OLSUNLAR:

BETER OLSUNLAR YARIN SÜRÜNÜNCE DÖNÜPTE BAKMA SAKIN HA

yanıt2
yanıt0
jet:

Onun için bağırıyorlar açız açız diye..herşeylerini marka istiyorlar

10
1
yanıtYanıtla
doğru analiz:

aynen öyledir. biz çok gördük evinde yiyecek yemek yok beyefendi vakko dan gömlek giyer. . . herkes gösteriş delisi olmuş ne yazıkki

11
0
yanıtYanıtla
HERKES HOLYWOOD YILDIZI GİBİ:

AYRANI YOK İÇMEYE ATLA GİDER S. ÇMAYA

11
0
yanıtYanıtla
RumiMobil-IOS:

Satın alma gücü varsa kendi tasarrufudur kişinin istediği gibi harcar. Türkiye sık sık insanların temel ihtiyaçlarını bile kredi kartıyla ödediğini görmek mümkün.

11
0
yanıtYanıtla
osmanlı:

Bizim lükse düşkün olmamızın sebebi üretken bir topum olmamızdan kaynaklanıyor üretken toplumlara bakın pek lüks kulanımı yoktur bakın japonyaya bakın almanyay mersedese almanyada binan azdır ama bizde adamın altında üstünde yok ama bir bakıyorsun 500 sel wow bu değrmenin suyu nerden

10
0
yanıtYanıtla
feyyaz:

lüksü gösteriş için değil ihtiyaç için kullanıyorum ve sizde bu haberi okuyorsunuz

1
9
yanıtYanıtla
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title