Haberler

Türkiye'nin Einstein'ı Oktay Sinanoğlu, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Güncelleme:

ABD'de hayatını kaybeden Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu son yolculuğuna uğurlandı. Sinanoğlu'nun oğlu Karacabey Sinanoğlu, "Lütfen onu unutmayın." dedi.

ABD'de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden " Türkiye'nin Einstein'ı" olarak bilinen Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu için Caddebostan Kültür Merkezi'nde tören düzenlenen törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Sinanoğlu'nun eşi Dilek Sinanoğlu, gözyaşları içinde uzun süre dua ederken oğlu Karacabey Sinanoğlu, "Lütfen onu unutmayın" dedi.

ÇOK SAYIDA SİYASİ ÇELENK GÖNDERDİ

Türkiye'nin Einstein'ı olarak bilinen 81 yaşındaki Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu geçtiğimiz günlerde Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti. Prof. Sinanoğlu'nun hayatını kaybettiği açıklaması, Washington'da bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan gelmişti. Sinanoğlu için için Caddebostan Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi. Törene Sinanoğlu'nun oğlu Karacabey Sinanoğlu, manevi kızı Aylin Yavaş Bozkurt, yeğeni Pınar Afşar ve Aydın Can Aral, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Faruk Yiğit, Gazeteci-yazar Hulki Cevizoğlu ve çok sayıda seveni katıldı. Törene çok sayıda siyasinin çelenk gönderdiği görüldü.


"LÜTFEN ONU UNUTMAYIN"

Sinanoğlu'nun oğlu Karacabey Sinanoğlu, İngilizce olarak, "O benim hayatımda ilk öğretmenimdi. Lütfen onu unutmayın. Babam büyük hocaydı" dedi.

"ÖP BENİM ELİMİ DERDİ"

Yeğeni Pınar Afşar da, "Herkese çok teşekkür ediyorum. Dayım 'Öp benim elimi' derdi. Çünkü eli öpülesiyeydi. Kültürümüze çok bağlıydı" diye konuştu.

"BİLİM İÇİN ÜLKEMİZ İÇİN ALDIĞIMIZ MİRASI KORUMAK İÇİN ANT İÇİYORUM"

Manevi kızı Aylin Yavaş Bozkurt da başsağlığı dileyerek, "Bizlere ve tüm bilim dünyasına vermiş olduğu ışık için sonsuz teşekkür ediyorum. Bilim için ülkemiz için aldığımız mirası korumak için ant içiyorum" şeklinde konuştu.

"BİR TÜRKÇE SAVAŞÇISI"

Törene katılan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ise, "Bir Türkçe savaşçısı. Kendisini saygıyla, rahmetle anıyorum" dedi.

YAKINLARI GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Türkiye'nin Einstein'ı olarak bilinen 81 yaşındaki Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu için Şakirin Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Sinanoğlu'nun eşi Dilek Sinanoğlu, oğlu Karacabey Sinanoğlu, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Celal Adan, Ahmet Vefik Alp ve sevenleri katıldı. Cenaze töreninde Sinanoğlu'nun yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Sinanoğlu'nun tabutu kılınan cenaze namazının ardından omuzlara alınarak cenaze aracına taşındı.

"UĞRUNA SAVAŞTIĞIN ŞEYLERİ ÇOLUK ÇOCUK DEVAM ETTİRSİN"

Eşinin tabutunun başında uzun süre gözyaşı döküp dua eden Dilek Sinanoğlu, "Uğruna savaştığın şeyleri çoluk çocuk devam ettirsin. Allah Türk milletinin yardımcısı olsun. Dünyadaki tüm iyi insanların yardımcısı oldun. Kötülerin, zalimlerin oyunlarını bozsun. Küresel kraliyetçilik oyunlarını bozsun senin kitaplarında dediğin gibi. Son anına kadar bilimle uğraştı. Sürekli bilimsel çalışmalarını devam ettirdi. Kendisine dikkat ediyordu ama ömrü bu kadarmış" dedi.

BAHÇELİ TÖRENE KATILAMADI

Celal Adan, "Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Almanya'da bir programa katıldıkları için gelemedi. Hocamız Türkçe sevdalısı, Türk sevdalısı bir bilim, ilim adamıydı. Ondan çok şey öğrendik" diye konuştu.

Sinanoğlu'nun cenazesi öğle namazını müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa veridi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Albert Einstein Oktay Sinanoğlu Karacabey Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (14)

ahmet ataMobil-ANDROID:

Hocaların hocası Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun.Yüce Rabbimiz yerini dolduracak yeni nesillerin gelmesini nasip eder inşallah.

58
0
yanıtYanıtla
HUZUR İÇİNDE UYUmobilWeb@haberler.com:

büyük dahi Türkçe Türkiyr aşığı..

55
0
yanıtYanıtla
isimsiz kahramanmobilWeb@haberler.com:

Ogluna Turkce neden ogretmemis madem diline kulturune bu kadar duskunmus Amerikada yasadi profesorluk yapti denince herkes ah vah sahte gozyasi dokmus Turkiyede hoca olsaydi da vefat etseydi yuzune bakilmazdi laf ola beri gele

11
5
yanıtYanıtla
Deniz:

Yeri dolduralamiyacak bir buyuk dev gitti. Allah rahmet etsin. .

10
3
yanıtYanıtla
vatandasMobil-ANDROID:

bu nasıl is oğlu türkçe konuşamıyor

5
5
yanıtYanıtla
DevirdayımMobil-ANDROID:

Türkiyenin einsteini ne lan. Turkiye'nin Oktay Sinanoğlu'su o.

8
1
yanıtYanıtla
adam:

Allah rahmet eylesin. Büyük bir hocamizi kaybettik.

8
0
yanıtYanıtla
kdr:

Bu ülkede sizin gibi 20 tane daha gerçek biliminsanı olsaydı, bu ülke teknolojik ve bilimsel manada kalkınırdı. Şimdi meydan bilimsel yayın sahtekarlarına, akademik ünvanlı cahillere kaldı.

7
1
yanıtYanıtla
TANRIDAGLI TÜRKMobil-ANDROID:

HOCALARIN HOCASI RUHUN SAD OLSUN.

6
1
yanıtYanıtla
Fatih:

Allah rahmet eylesin de , mademki Türkiye''nin Einsteinı deniyor şu 17 Aralık''daki ortaya çıkarılan yolsuzluk kasetlerine bir baksa idi ölmeden önce , neden kimsenin aklına gelmedi , bütün profesörlerimiz bilemeyince gerçekmi yalanmı olduğunu , AKP hayvanat bahçesinde çalışan müdür yardımcısından açıklama almakzorunda kaldı ve olay aklandı bitti .

4
3
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title