Haberler

Türkiye Kobi'lere Destekte Sınıfta Kaldı

Kobi Aş Genel Müdürü Süleyman Yılmaz, Küçük ve Orta Boy İşletmelere Bankacılık Sektöründen Gelen Kredi Desteğinin Yüzde 15'lerde Kaldığına Dikkat Çekerek, Bu Oranın Yurtdışında İse Yüzde 55'e Ulaştığını Söyledi.

Türkiye'de, küçük ve orta boy işletmelere kredi desteği gelişmiş ülkelerin çok gerisinde kaldı. KOBİ A.Ş Genel Müdürü Süleyman Yılmaz, KOBİ'lere finans sorununun aşılamadığına dikkat çekerek, bankacılık sektöründen gelen desteğin yüzde 15'lerde kaldığını söyledi. Yılmaz, küçük işletmelere yurtdışında bankalar aracılığıyla verilen desteğin ise yüzde 60'lara ulaştığını kaydetti.

KOBİ Bilgi ve Eğitim Fuarları kapsamında düzenlenen "KOBİ Finansmanı" toplantısında küçük ve orta boy işletmelere kredi desteği masaya yatırıldı. Toplantıya katılan KOBİ A.Ş Genel Müdürü Süleyman Yılmaz, bankacılık sektöründen küçük ve orta boy işletmelere gelen desteğin yüzde 15'lerde kaldığına dikkat çekerek, bu oranın yurtdışında ise yüzde 55'lere ulaştığını söyledi. SPK mevzuatlarına göre faaliyet gösterdiklerini belirten Süleyman Yılmaz, "Halk bizi KOBİ A.Ş olarak tanıdı biz de bunu marka olarak kabul ettik. Aşılmayan tek sorun KOBİ'lerin finansman sorunu" dedi. Yılmaz, KOBİ A.Ş ortaklık yapısının, yüzde 31.47 Halkbank, yüzde 12.33 KOSGEB, yüzde 6.72 STO, yüzde 1.65 Halk Leasing hisselerinden oluştuğunu kaydetti. Küçük ve orta boy işletmelerin büyümesine destek olmayı amaçladıklarını anlatan Yılmaz, "Biz şirket kurtarma yapmıyoruz. Kredi veren kamu kurumu değiliz. Hisse satın alarak geçici olsa da şirket ortağı oluyoruz. Sektörlerin hepsine açığız. Ancak şirket kurtarmıyoruz" diye konuştu.

"4 ŞİRKETLE ANLAŞTIK"

KOBİ A.Ş Genel Müdürü Süleyman Yılmaz, 1.5 yıldır faaliyet gösterdiklerini, bugüne kadar 60 ilden 500 proje girdisi bulunduğunu kaydetti. Kendilerine gelen projelerin çoğunluğunun şirketin misyonuna uygun olmadığını anlatan Yılmaz, bugüne kadar 4 şirketle ortaklık kararı aldıklarını söyledi. Yılmaz, "İki şirketle ortaklık gerçekleşti. Birisi Ankara Ostim'de faaliyet gösteriyor. Diğer şirketlerde Bursa, İstanbul ve Gaziantep'te" diye konuştu.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title