Haberler

Türkiye Engelliler Futbol Şampiyonası Aksaray'da Başladı

Aksaray'da Yapılacak Olan Engelliler Futbol Şampiyonası Açılış Töreniyle Başladı.

Aksaray'da yapılacak olan Engelliler Futbol Şampiyonası açılış töreniyle başladı.

Türkiye Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu'nun organize ettiği Engelliler Futbol Şampiyonası 12 takım ve 10 il sporcularının katılımıyla Aksaray'da başladı. Futbol müsabakaları öncesinde Aksaray Kız Meslek Lisesi bahçesinde toplanan engelli sporcular Valilik Meydanı'na kadar halka tanıtım için yürüyüş yaptı. Meydandaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan açılış törenine Belediye Başkanı Nevzat Palta, Emniyet Müdürü Sabri Yakar, Türkiye Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Tarık Bitlis, Gençlik Spor İl Müdürü Arif Uztürk, bazı daire müdürleri, vatandaşlar ve Gaziantep, Ankara, Osmaniye, Denizli, Kayseri, Malatya, İzmir, Mersin, Zonguldak, Kocaeli, Amasya ve Bursa illerinden katılan yaklaşık 150 sporcu katıldı. Zihinsel engelli çocukları yanına alarak konuşan ve Aksaray'da olmaktan mutlu olduklarını ifade eden Türkiye Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Tarık Bitlis, "Aksaray'da tüm sporcularımız yakın bir ilgiyle karşılandılar.

Burada olmaktan gerçekten çok mutluyuz. Çocuklarımız sevgi dolu ve çok özel oldukları için federasyonumuzun ismini de özel sporcular federasyonu olarak değiştirmeyi düşünüyoruz. Buradaki şampiyonanın ardından dereceye giren takımlarımız Dünya Engelliler Şampiyonası'nda ülkemizi temsil edecek. Hepsine başarılar diliyorum" dedi.

Bu tür organizasyonlara desteğe her zaman hazır olduklarını ifade eden Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta ise, "Çok farklı duygular içindeyim. Belediye olarak bu tür organizasyonlara her zaman destek vermeye hazırız. Çocuklarımızla ilgilenen öğretmenlerimiz gerçekten çok büyük ve önemli bir görev yapıyor. Bu şampiyonada şimdiden tüm takımları birinci ilan ediyorum" şeklinde konuştu.

Daha sonra organizasyona destek olanlara teşekkür belgeleri ve şilt verildi. Aksaray Dağılgan Spor Kompleksi'ndeki şampiyona 20 Nisan'da yapılacak final müsabakasıyla son bulacak. Şampiyona sonunda dereceye giren takımlar Türkiye'yi Dünya Engelliler Şampiyonası'nda temsil edecek.

(HÇ-FM-MFS-ÖZ-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title