Haberler

Türkiye'den Giden Avukatların Tacikistan'da Gözaltına Alınması

Hukukçular Derneği, Uluslararası Hukukçular Birliği ve Hukukun Üstünlüğü Platformu, Tacikistan hükümetine, gözaltına alınan avukatlara yönelik hukuksuz uygulamayı bir an önce sonlandırması çağrısında bulundu.

Üç sivil toplum örgütü tarafından yapılan yazılı açıklamada, Başbakanlık İnsan Hakları Kurulu, İHH Yönetim Kurulu ve Hukukçular Derneği üyesi Avukat Gülden Sönmez ve Uluslararası Hukukçular Birliği üyesi Avukat Emine Yıldırım'ın hukukçulara ve gazetecilere yönelik hak ihlalleri konusunda inceleme yapmak üzere bulundukları Tacikistan'da gözaltına alındıkları anımsatıldı.

Uluslararası izleme örgütleri tarafından hak ve özgürlük ihlalleri nedeniyle sıkça eleştirilen Tacikistan yönetiminin bu hukuksuzluklardan birine daha imza attığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İnsan Hakları İzleme Örgütü, Uluslararası Af Örgütü ve Freedom House gibi bağımsız izleme örgütlerinin 2012 ve 2013 yılı raporlarında yasal düzeyde bazı olumlu adımlar atılsa da uygulamada başarısız bulunan Tacikistan'da devlet tarafından özellikle muhaliflere gözaltında işkence edildiği, kanunsuz tutuklamalara rastlandığı ve dini inanç, basın ve ifade özgürlüğünün kısıtlandığı belirtilmişti."

Açıklamada, hukuk insanı olmaları hasebiyle yüklendikleri sorumluluğun gereğini yerine getiren iki sivil insanı, beraberindeki diğer hukukçuları ve tercümanı kaldıkları otelde gözaltına almanın hiçbir evrensel hukuk ilkesi ve insani değerle bağdaşmadığı vurgulanarak, şöyle denildi:

"Meslektaşlarımızın bu hukuksuz uygulamadan bir an önce kurtulmaları için gerekli girişimleri başlatmış bulunmaktayız. Tacikistan hükümetine bu hukuksuz uygulamayı bir an önce sonlandırmaları gerektiğini hatırlatır ve tüm benliğimizle meslektaşlarımızın yanında olduğumuzu bilmelerini isteriz. An dahi geçmeden Tacikistan hükümetini bu hukuksuz uygulamaya son vermeleri ve arkadaşlarımızı özgür bırakmaları konusunda uyarıyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Emine Yıldırım Gülden Sönmez Tacikistan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title