Haberler

79 Yıldır Kimliksiz Yaşayan 'Türkiye Nine' Tedavi Olamıyor

Güncelleme:

Hatay'ın Kumlu ilçesine bağlı Aktaş Mahallesi'nde, çocukları ve torunları ile yaşayan Türkan Önal, doğumundan önce babası Recep'i kaybetti, 2 yaşında iken annesi İda tarafından terk edildi. Amcalarının himayesinde yaşamını sürdürdü, daha sonra Ahmet Uçar'la evlendi ancak resmi nikahı olmayan Türkan ninenin 10 çocuğu dünyaya geldi. Bu çocuklarından da 50 torunu oldu. Türkan Önal, doğmadan babasını kaybettiğini, 2 yaşında iken annesi tarafından terk edildiğini ve amcaları tarafından sahiplendiğini anlatarak, "Hiç kimse bana kimlik çıkartmadı. Ben Türküm, hatta herkes beni Türkiye diye tanır. Ben Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bana kimlik verilmesi için yardım istiyorum, bana ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan yardım eder" dedi.

HASTANEDE SAĞLIK HİZMETİ ALAMIYOR

Annesinin, Hatay'ın anavatana katıldığı 1939 yılında doğduğunu söyleyen oğlu 31 yaşındaki Yusuf Uçar, "Annem 79 yaşında olup en büyük çocuğu da 55 yaşındadır. Annem, doğmadan babasını kaybetti. Annesi ise 2 yaşında terk etti. Annemize amcaları sahip çıktı ve büyüttü. O tarihlerde, belki kız çocuğu olduğu için yada farklı nedenlerle her nasılsa kimlik çıkarılmamış, ömrünün şu günlerinde bir kimlik sahibi olması için 15 yıldır uğraşıyoruz. Maalesef kimlik alamadık. Herhangi bir menfaat peşinde değiliz. Annem Parkinson hastasıdır. Bu nedenle gittiğimiz hastanelerde vatansız olarak görülüyor ve sağlık hizmeti alamıyor. Hatta paramızla dahi olsa muayene ve tedavi olamıyor. Annem vatansız değildir. 10 çocuk ve 50 torunu var. Bu durumda bizi üzüyor. Bu nedenle yetkililerden kendisine kimlik çıkarılmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

ÇOCUKLARI KUMASININ ADINA KAYITLI

Türkan ninenin dünyaya getirdiği 10 çocuk ise bir süre önce yaşamını yitiren eşi Ahmet Uçar'ın 8 çocuklu diğer eşi Emine'nin adına kayıtlı. Kızları Fatma Atlar (48) ve Zehra Uçar (51), sağlık sorunu yaşayan annelerinin kimliksiz doktora gidemediğini söyleyerek yetkililerden yardım talep ettiler. Sağlık problemi yaşayan Türkan ninenin yürüme, yemek ihtiyacı kızları ve gelinleri tarafından karşılanırken torunları da her defasında ninelerinin elini öperek ona destek ve moral veriyorlar.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Yusuf Uçar Kumlu 3.Sayfa Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title