Haberler

Türk Maratoncular Kota İçin Birbirlerine Rakip Oldular

Ercan ATA - ANKARA / DHA Olimpiyatlara Kadınlarda ve Erkeklerde 3'er sporcu ile katılma hakkı bulunan Türkiye Atletizm Federasyonu, çözümü sporcuları birbiriyle yarıştırmakta buldu.

Ercan ATA - ANKARA / DHA

Olimpiyatlara Kadınlarda ve Erkeklerde 3'er sporcu ile katılma hakkı bulunan Türkiye Atletizm Federasyonu, çözümü sporcuları birbiriyle yarıştırmakta buldu.

Olimpiyatlara 3 kadın ve 3 erkek sporcu kotası bulunan Türkiye, erkeklerde barajı 4 sporcu ile geçti. Ancak bir sporcu olimpiyatlara gidemeyecek. Bu nedenle en iyi iki derece hariç, geri kalan iki sporcu olimpiyat kadrosuna girebilmek için tekrar koşacak. Kim daha iyi derece koşarsa, o olimpiyat kadrosuna girecek. Türkiye Kadınlar Maraton'da Sultan Haydar, Nilay Ersun ve Meryem Erdoğan ile olimpiyat barajını geçmişti. Erkeklerde ise barajı geçen sporcu sayısı 4 olunca işler karıştı. Bekir Karayel, Serkan Kaya, Ercan Muslu ve Mert Gılma Gelesse arasında en iyi iki derecenin dışındakiler tekrar koşacak ve Türkiye'nin maratondaki olimpik kadrosu belli olacak.

Atletizmde Olimpiyat barajını geçen sporcu sayısı 21 oldu. 3 sporcu 2 farklı stilde baraj geçtiği için, Millilerimizin aldığı kota sayısı 24'e çıktı.

Maraton'da Olimpiyat barajını geçen 4 sporcumuz 10 Nisan tarihinde Rotterdam Maratonu'nda koşacaklar ve en iyi dereceyi yapan 3 sporcu Rio'ya gidecek

Atletizmde bu güne kadar barajı geçen sporcular şöyle;

Emel Dereli, Gülle Atma

Kıvılcım Kaya Salman, Çekiç Atma

Ali Kaya, Maraton 5 ve 10 Bin metre

İlham Tanuni Özbilen, Bin 500 metre

Tark Langat Akdağ, 3 Bin metre

Halil Akkaş, 3 Bin metre

Jak Ali Harvet, 100 ve 200 metre

Ramil Guliyev, 100 ve 200 metre

Yasmani Copello Escobar, 400 metre engelli

Sultan Haydar, Maraton

Nilay Ersun, Maraton

Bekir Karayel, Maraton

Özlem Kaya, 3 Bin metre

Tuğba Güvenç, 3 Bin metre

Serkan Kaya, Maraton

Ercan Muslu, Maraton

Meryem Erdoğan, Maraton

Karin Melis May, Uzun atlama

Yasemin Can, 5 Bin metre

Meryem Akdağ, 5 Bin metre

Mert Gılma Gelesse, 10 Bin metre

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Bekir Karayel Ercan Muslu Serkan Kaya Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title