Haberler

Türk Enerji Şirketlerinden Özbekistan Atağı

TAŞKENT (AA) – Cengiz Enerji ve Yıldırım Enerji Holding AŞ tarafından Özbekistan'da iki doğal gaz kombine çevrim santrali kurulacağı bildirildi.

TAŞKENT (AA) – Cengiz Enerji ve Yıldırım Enerji Holding AŞ tarafından Özbekistan'da iki doğal gaz kombine çevrim santrali kurulacağı bildirildi.

Özbekistan Enerji Bakanlığından yapılan açıklamada, Cengiz Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz ve Özbekistan Enerji Bakanı Alişir Sultanov arasında gerçekleşen görüşmenin ardından, kamu-özel sektör ortaklığıyla Buhara'da 240 megavat kapasiteli bir doğal gaz kombine çevrim santrali inşa edilmesine ilişkin anlaşma imzalandığı ifade edildi.

Yıldırım Enerji Holding AŞ yetkililerinin de Özbekistan Enerji Bakanlığında görüşmelerde bulunduğu, taraflar arasında Surhaderya kentinde yapılacak 900 megavat kapasiteli doğal gaz kombine çevrim santrali için ön anlaşma imzalandığı belirtildi.

Anlaşmaya, Özbekistan Enerji Bakan 1. Yardımcısı Corabek Mirzamahmudov ile Yıldırım Enerji Holding AŞ Üst Yöneticisi Mustafa Kurnaz'ın imza attıkları kaydedildi.

Özbekistan'da bir kısmı eskimiş durumda bulunan elektrik santrallerinde yıllık ortalama 55 milyar kilovatsaat elektrik üretiliyor.

Ülkenin bu yıla ilişkin yatırım programında, elektrik sektöründe toplam proje tutarı 8,1 milyar doları bulan 33 projenin hayata geçirilmesi öngörülüyor.

Kaynak: AA / Güncel

Cengiz Enerji Özbekistan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title