Haberler

Trump'ın Savunma Bakanı Adayı General James Mattis Oldu

Güncelleme:

ABD Başkanlığına seçilen Trump, Savunma Bakanlığı için emekli General James Mattis'i aday göstereceğini duyurdu. Mattis, "Bazı insanlara ateş etmek eğlenceli" sözüyle tepki çekmişti.

ABD Başkanlığına seçilen Donald Trump, Savunma Bakanlığı için emekli General James Mattis'i (66) aday göstereceğini duyurdu. Trump, Cincinnati kentinde düzenlenen mitingde kabinesi için aday göstermeyi düşündüğü bir ismi daha kamuoyuna açıkladı.

20 Ocak'ta başkanlığı devralacak olan Trump, Savunma Bakanlığına emekli General James Mattis'i, önümüzdeki pazartesi günü resmen aday göstereceğini söyledi.

"BAZI İNSANLARA ATEŞ ETMEK EĞLENCELİ"

James Mattis, 44 yıllık görev süresi sırasında ABD'nin Afganistan ve Irak işgallerinde önemli roller üstlenmişti. Felluce'de 2004'teki kanlı çatışmaları yöneten Mattis, CNN'in haberine göre, 2005 yılında San Diego'da askerlere yaptığı konuşmada sarf ettiği "Bazı insanlara ateş etmek eğlenceli." sözleri nedeniyle tepki çekmişti.


OBAMA YÖNETİMİ İLE UYUŞMAYINCA EMEKLİ OLMUŞTU

2010-2013 yılları arasında ABD'nin Ortadoğu ve Güneybatı Asya'daki askeri operasyonlarının sorumluluğunu üstlenen Mattis, İran karşıtı sert tutumunun Obama yönetimi ile uyuşmaması nedeniyle 22 Mayıs 2013'te emekliye ayrıldı.

Mattis, ABD Kongresinde yaptığı bir konuşmada, ABD'nin Ortadoğu'daki sorunlara yeterince müdahil olmamasının buradaki aşırıcılığın yükselmesine katkı sağladığını savunmuştu.

TRUMP: ÇOK ETKİLEYİCİ VE GERÇEKÇİ BİR GENERAL

Trump, 19 Kasım'da Mattis ile görüşmesinin ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Mattis'i "çok etkileyici" ve "gerçek bir general" olarak nitelendirmişti.

BAKAN OLABİLMESİ KONGREYE BAĞLI

Kanunlara göre, bir askerin savunma bakanı olması için ordudan ayrılmasının üzerinden 7 yıl geçmesi gerekiyor.

2013'te emekli olan Mattis'in bakanlığa atanabilmesi için bu kuralın Kongre tarafından geçici olarak kaldırılması gerekecek.


Kaynak: AA / Dünya

Donald Trump James Mattis Afganistan Irak Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title