Haberler

Trafik Kazası Yapanlar Artık Polisi Aramıyor

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, maddi hasarlı trafik kazalarının yüzde 81'inin tarafların anlaşmasıyla sonuçlandığını bildirdi.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, maddi hasarlı trafik kazalarının yüzde 81'inin tarafların anlaşmasıyla sonuçlandığını bildirdi.

CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu'nun soru önergesini yanıtlayan Şahin, İçişleri Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı ve Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği temsilcilerinin ortak çalışmaları sonucu, 1 Nisan 2008'de maddi hasarlı trafik kazalarında tarafların anlaşması halinde kaza tutanağını kendilerinin tutmasına imkan veren uygulamaya geçildiğini anımsattı.

Uygulamadan önce, tarafların trafik zabıtasını beklemek zorunda kalmalarının trafik akışını etkilediğini, trafik sıkışıklığından dolayı ambulans, itfaiye ve polis gibi acil müdahale ekiplerinin hizmet verememe noktasına geldiğini anlatan Şahin, yeni uygulamayla birlikte daha güvenli, çağdaş, insan odaklı, çevreci ve ekonomik bir sistemin hayata geçirildiğini belirtti.

Şahin, uygulamanın ilk 53 ayında meydana gelen maddi hasarlı trafik kazalarının yüzde 81'inin kazaya karışan tarafların karşılıklı anlaşmalarıyla sonuçlandığını kaydetti.

Muhabir: Ali Hakan Der

Yayıncı: Ali Eyvaz - TBMM

Kaynak: AA / Güncel

Selahattin Karaahmetoğlu İçişleri Bakanlığı İdris Naim Şahin Giresun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title