Haberler

Trabzonspor Maçının Ardından

Lige iyi başlayan, ancak son 3 haftadır galibiyet yüzü görmeyen Eskişehirspor'da moraller Trabzonspor mağlubiyetiyle iyice bozuldu.

Lige iyi başlayan, ancak son 3 haftadır galibiyet yüzü görmeyen Eskişehirspor'da moraller Trabzonspor mağlubiyetiyle iyice bozuldu. Maç sonrası her iki takımın teknik direktör ve futbolcuları karşılaşmayı değerlendirdi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Eskişehirspor bir takım karşısında aldıkları 3 puanın sevindirici olduğunu, Eskişehirspor'un güçlü bir takım olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Bizim için zor bir maçtı. Eskişehirspor kendi sahasında iyi oynayan bir takım. Özellikle seyircilerinin samimi ve iyi bir desteği var. Daha önce puan kaybettiğimiz bu sahadan galibiyetle ayrılmamız sevindirici. Sahanın iyi olması da bizi olumlu etkiledi. İlk yarığda tempomuz yavaştı, ikinci yarıda tempoyu artırınca, teknik oyuncularımızla birlikte skoru lehimize çevirdi. Bizim için 3 puan çok önemliydi. Daha önce kaybettiğimiz puanlara baktığımız zaman o maçları da kazanabilirdik. Bu maça daha iyi konsantre olmamız skoru lehimize çevirdi. Ben Eskişehirspor'u da tebrik ediyorum. Onlarda maça iyi asıldı. Daha önce bizim izlediğimiz Galatasaray maçında da bana göre iyilerdi. Bu yıl kadrosunu bozmadı ve 2-3 tane iyi oyuncu aldı. Oynadığımız Manisa ve Samsun maçına bakarsak Eskişehirspor'u oynadığı oyunla daha iyi rakip buldum. Bizim için güzel bir maç oldu."

Trabzonsporlu futbolcu Mustafa Yumlu ise, maçın zor geçeceğinin farkında olduklarını belirterek, "Böyle zorlu bir deplasmanda öncelikle galip geldiğimiz için son derece mutluyuz. Hafta içi hocamızın talimatlarına çok iyi çalıştık, maça çok iyi hazırlandık" dedi.

Alınan mağlubiyet karşısında üzgün olduklarını ifade eden Eskişehirspor Teknik Direktörü Michael Skibbe, "Trabzonspor'a karşı yenildiğimiz için çok üzüldük. Uzun süre maçı yönlendirdik, pozisyon yarattık ve bulduk. Ondan sonra 2 gol yedik. Özellikle ilk golde büyük karambol, ikinci golde ise Saffet'in hatası vardı. Ona rağmen ileriye doğru çıkıp, pozisyon yakaladık ama olmadı. Zaman içinde rakip de iyi kapandı. Birkaç kontra atak verdik. Takımıma kötü bir şey söyleyemem çünkü maçı açık tutmaya çalıştı. Tabi golden sonra moralleri bozuldu. Bizim için önemli olan son 3 maçta gol atamadığımız için bundan sonra bu yönde çalışmamız gerekir. Oyuncularıma bir sitemde bulunmam gerekiyorsa o da şudur; gol atma niyetinde şut atmıyorlar. Bunu düzelttiğimiz zaman daha farklı olacak. Hepimiz biliyoruz ki kaleyi bulan şutlar gol olur" şeklinde konuştu.

Eskişehirspor'un başarılı oyuncusu Alper Potuk da maça çok iyi başlamalarına rağmen aldıkları mağlubiyet nedeniyle üzüntülü olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Bugün gerçekten çok kötü oldu, çok üzüldük. Maça da iyi başlamıştık, gole kadar bütün hakimiyet bizdeydi. Trabzonspor'un hemen hemen hiç pozisyonu yoktu. Bir şans golü attılar, ardından çıkış anında top kaybettik. Bugün galip geleceğimize çok inanıyorduk. Futbolda mağlubiyette var. Daha çok çalışıp, kendimizi affettireceğiz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title