Haberler

Trabzon'da Kültür Sanat

Trabzon Devlet Tiyatrosu "Karanlıkta Komedi" adlı oyunu izleyicilerle buluşturacak.

Trabzon Devlet Tiyatrosu "Karanlıkta Komedi" adlı oyunu izleyicilerle buluşturacak.

Peter Shaffer'in yazdığı, Yıldız Serpen'in Türkçeye uyarladığı, Muzaffer Aksoy'un yönetmenliğini yaptığı oyunda, Birkan Görgün, Ceyhun Gen, Emre Ön, Mert Hürol, Didem Aygün, Fatma Kum Ertekin ve Şeydanur Yılmaz rol alıyor.

Dekoru Sertel Çetiner, ışık tasarımı Nihat Bahar, müzikleri Orhan Enes Kuzu'ya ait oyun, bugün, yarın ve 7 Nisan Cumartesi günü saat 20.00'de Atapark Haluk Ongan Sahnesi'nde izlenebilecek.

"Ege ile Gaga müzikali"

TRT Çocuk ekranlarında yayınlanan "Ege ile Gaga", İstanbul Temaşa Tiyatrosu'nun prodüksiyonu ile Trabzon'da minik izleyicilerin beğensine sunulacak.

Müzikal, 7 Nisan Cumartesi günü saat 18.00 ve 19.00'da Karadeniz Teknik Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde sahnelenecek.

"Azizname" oyunu

Aziz Nesin'in yazdığı, Yücel Erten'in yönettiği "Azizname" adlı oyunda, Emre Altuğ, Bülent Çolak, Zühtü Erkan, Pınar Gülkapan, Hande Kaptan, Berk Sezenler, Burak Şentürk ve Fatih Topçuoğlu rol alıyor.

Nesin'in sade vatandaş öyküleri, bürokrasi, askerlik ve köy öykülerinden derlenen oyunda, Nesin'in dikbaşlılığına, hüznüne de dikkat çekiliyor.

Oyun, 11 Nisan Cumartesi saat 20.30'da Karadeniz Teknik Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde izlenebilecek.

"2. Trabzon Opera ve Bale Günleri"

Devlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen "2. Trabzon Opera ve Bale Günleri" etkinlikleri kapsamında, Genel Müdürlük projesi olarak 2004'te koreograf Beyhan Murphy'nin, besteci Mercan Dede ile sahneye koyduğu, daha önce Devlet Opera ve Balesi sahneleri ile Hollanda, Çin, Almanya, Makedonya ve Fransa'da sahnelenen "Güldestan" adlı modern dans gösterisi Trabzon'da sahnelenecek.

Gösteri, 7 Nisan Cumartesi günü saat 20.00'de Karadeniz Teknik Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Hasan Saka Salonu'nda sanatseverlerle buluşacak.

"Özgün Halı Tasarımı ve Değişim-Dönüşüm Tekstil Sergisi"

Trabzon Güzel Sanatlar Galerisi'nde "Özgün Halı Tasarımı ve Değişim-Dönüşüm Tekstil Sergisi" yer alıyor.

Sergi, 9 Nisan Pazartesi gününe kadar gezilebilecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Karadeniz Teknik Üniversitesi Aziz Nesin Trabzon Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title