Haberler

Tokat: Tokat Valisi Gürbüz'den, "Kene" Sitemi

Tokat Valisi Erdoğan Gürbüz, basında yer alan "kene" haberleri konusunda eleştiride bulunarak, "Keneyi Tokat'a yakıştırmayın" dedi.

Tokat Valisi Erdoğan Gürbüz, basında yer alan "kene" haberleri konusunda eleştiride bulunarak, "Keneyi Tokat'a yakıştırmayın" dedi.

Türkiye genelinde görülen kenelerden insana geçen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığının Tokat'ın üzerinde kaldığını belirten Vali Gürbüz, Türkiye'nin her tarafından kene olayı olduğunu söyledi. Kömeç Köyünde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Gürbüz, İl Genel Meclisi ve Belediye işbirliğinde yapılan çalışmaları değerlendirdi. Konuşmasının sonunda Türkiye gündemini oluşturan kenelerden insanlara geçen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına değinen Vali Gürbüz, sitemde bulunarak, "Kene Tokat'a kene gibi yapışmasın. Yani onun için bana direk olarak sorabilirsiniz. Çünkü her gün 24 saat sağlık müdürlüğünde kene ile ilgili notlar geliyor. Daha önceden yaptığım açıklamada olduğu gibi 36 tane vatandaşımız "kene" hastalığı nedeni ile hastanelere müracaat etmiş. Hastanede 30'u taburcu edilmiş, 6 kişi müşahide altında. Ölen 2 vatandaşımızın ise Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığından öldüğüne dair bir rapor gelmedi. Bunların saklamanın anlamı yok gelen rapor olursa açıklayacağız. Tokat'ta şu anda Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığında ölen kişi yok. Yani her gün Sivas Rektörü ile görüşüyoruz. Ama basından takip ediyoruz "kene" İstanbul'a dahi Türkiye'nin çoğu vilayetinde görülüyor" dedi. Vali Gürbüz, hastalık konusunda Tokat'ta yaklaşık 2 yıldır eğitim çalışması yapıldığını ifade ederek, "İlimizde köylerde, mahallelerde bilgilendirme çalışması yapıldı. Bu yönden diğer illerden öndeyiz. Vatandaşımızdan ricamız üzerine yapışan keneyi kendisi çıkarmasın, öldürmesin. Kenenin üzerine kolonya döküp, sigara basmak gibi bir şey yapmasın. En yakın sağlık ocağına başvursun. Sevgili basın mensubu arkadaşlardan duyarlı oldukları için teşekkür ediyorum. Çünkü manşete çıktığımız zaman inemiyoruz. Ben buraya gelmeden önce Hakkari'den Tokat'a kene var diye geldim. Halbuki o tarihte 18 ilde kene vardı. Fakat Tokat'ın üzerinde kaldı" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title