Haberler

Polisler, tarihi eser olduğu değerlendirilen bir tabloyu ele geçirdi

Güncelleme:

Tokat Niksar'da gelen bir ihbarı değerlendiren polis ekipleri kent girişinde durdukları araçta tarihi eser olduğu değerlendirilen 1881 yılında yapıldığı yazılı olan 80x100 santimetre ebatlarında yağlı boya tablo ele geçirdi.

Tokat'ta polis ekipleri, kente kaçak silah ve tarihi eser sokulacağı ihbarı aldı. İhbarı değerlendiren Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, Niksar ilçesi uygulama noktasında takip ettikleri aracı durdurdu.

TARİH OLARAK 1881 YAZILI TABLO ELE GEÇİRİLDİ

İçerisinde S.A., E.A., M.D. ve A.D.'nin bulunduğu araçta arama yapan polis ekipleri, 1 ruhsatsız tabanca, tabancaya ait 1 şarjör ve 8 fişek ile birlikte tarihi eser olduğu değerlendirilen 80x100 santimetre ebatlarında tuval üzerine yağlı boya ile yapılmış kadın ve erkek resmi bulunan "M.Berntwiller Mai 1881" ibaresi işlenmiş tablo ele geçirildi.

4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Araçtaki 4 şüpheli gözaltına alınarak haklarında işlem başlatıldı. Ele geçirilen tablo inceleme yapılmak üzere Tokat Müze Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Tokat'ta tarihi eser olduğu değerlendirilen tablo ele geçirildi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Niksar Tokat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title