Haberler

Tokat: Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Toplantısı

Tokat Valiliği Tarafından Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Projesi (Kadim) ile İlgili Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı.

Tokat Valiliği tarafından Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Projesi (KADİM) ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Vali Yardımcısı Bayram Gale başkanlığında Valilik Kütüphanesi'nde gerçekleştirilen KADİM toplantısına daire müdürleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Vali Yardımcısı Gale, KADİM'in Türkiye'de kayıt dışı istihdama ve yabancı kaçak işçi istihdamına neden olan faktörlerin ortadan kaldırılarak kayıtlı istihdama geçişe katkıda bulunmayı hedeflemekte olduğunu söyledi. Gale, bu projenin hayata geçmesinde basın ve vatandaşların önemli olduğunu ifade ederek, "Tokat'ta kayıtsız çalışmaya son diyoruz. Herkes sigortalı olacak. Bugün itibariyle işe hızla başlayacağız. Bu projede özellikle kaçak, sigortasız çalışan ve çocuk çalıştıranları engellemeye çalışacağız. İlimizde kayıt altında olmayan bütün çalışmaları kayıt altına alacağız. Bununla ilgili öncelikli eğitim çalışmasına önem vereceğiz. Bu çalışmanın ikinci aşamasında cezalar gündeme gelecek. Bu nedenle tüm iş verenlerin ortak sorumluluk altında hareket etmesi temel hedefimiz" dedi.

Gale, projeyle kayıtlı istihdama geçişe katkıda bulunmayı hedeflemekte olduklarını belirterek, "Kayıt dışı istihdamın sebepleri konusunda birtakım sebepler var. Bunların en çok bilinenleri mali, ekonomik, bürokratik engeller, idari sebepler sayılmaktadır. Sosyal nedenlerde bu konuda çok etkilidir. Sigorta işçi çalıştırma geleneğinin oluşturulmaması da bu konuda önemli bir sebeptir. Kayıt dışı istihdamın en önemli sebeplerinden birinde denetim yetersizliğini görmekteyiz. Bunun ortadan kaldırılması için oluşturulan kurulan temel çalışma programını hazırlayıp uygulamaya çalışacaktır" diye konuştu.

Sosyal Sigortalar Kurumu İl Müdürü Bilal Başar ise, işe giriş bildirgesinin verilmemesinin asgari ücretin iki katı cezası olduğunu ifade ederek, "Bu sadece işe giriş bildirgesinin verilmemesinden dolayı. En asgarisi bin 500 YTL başlıyor. Çalışanın kendisinin de işe girdiği an sigortalı işe giriş bildirgesi verme hakkı var. Bu belge bize geldiğinde işverenden direkt sizle ilgili işlemi yaptırmasını talep ediyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title