Haberler

    Uzayda Robot Kirobo ile Noel Muhabbeti

    Yapay zekâya sahip olan robot Kirobo ile Japon astronotun sohbetini gösteren bir video yayımlandı.

    - İnsanlara nasıl yanıt vermesi gerektiği öğretilen yapay zekaya sahip Kirobo adlı robot, Uluslararası Uzay İstasyonu'nun Japon komutanı Koichi Wakata'yla birlikte Noel'i kutladı. Başında Noel Baba külahı olan robotun, Wakata ile Noel hakkında konuştuğu da görülen 6 Aralık tarihli videodaki diyaloglar ise gülümsetiyor. "Noel Baba uzaya da gelecek" diyen Kirobo'ya, Japon komutan, "Noel Baba'dan ne isteyeceksin Kirobo?" diye soruyor. Robot ise, "Oyuncak robot istiyorum. Haydi Noel Baba'ya soralım" diye cevap veriyor. Toplumsal hayattan izole olmuş insanlar ile robotların anlaşıp anlaşamayacağını test etmek amacıyla uzaya gönderilen Kirobo'nun insan arkadaşlarıyla diyaloğa geçebiliyor olması da oldukça önemli.

    Parfüm şişesi boyutunda

    10 Ağustos'ta dünyadan istasyona getirilen ve Tokyo Üniversitesi tarafından Toyota ile tasarlanan robot, büyük bir parfüm şişesi uzunluğunda. Uzay İstasyonu'nda, Rusya'dan Mikhail Tyurin ve NASA astronotu Rick Mastracchio da Kirobo'ya arkadaşlık yapıyor. Robotu geliştiren uzmanlardan Japon Tomotaka Takahashi ise "Kirobo'nun düzgünce sohbet edebilmesi için oldukça emek verdik" diyor. Görüntülerde komutan Wakata'nın spontane olarak Kirobo'ya "Roket ateşlendiğinde neler hissettin?" diye sorduğu ve robotun da, "Oldukça heyecanlıydı" tepkisi vermesi bu açıdan bir başarı olarak kabul ediliyor.

    Kaynak: Sabah

    Teknokulis : http: //www.teknokulis.com

    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title