Haberler

    Edward Snowden'ın Hikayesi Oscar Kazandı

    Snowden, fırsat buldukça yeni bilgiler paylaşmaya devam ediyor.

    Mahmut Saral - -

    Eski NSA çalışanı Edward Snowden'ı temel alan Citizenfour isimli film, geçtiğimiz gece gerçekleşen Oscar töreninde "En İyi Belgesel" Oscar'ının sahibi oldu.


    Laura Poitrastarafından yönetilen film, Snowden'ın sızıntılara başladığı ilk haftalarını, Hong Kong'taki otel odasındaki ilk röportajlarını, ardından Rusya'ya sığınışını ve korkusuzca bilgi aktarmaya devam edişini aktarıyor.


    IMDB'de 10 üzerinden 8,2 puana sahip olan çalışma, İngiliz BAFTA ödüllerinde de En İyi Belgesel dalında ödül kazanmıştı.


    Amerika yönetiminin hedef olarak gösterdiği Snowden, hala ara ara söyleşilere katılıyor, yeni bilgiler paylaşarak kapalı kapılar ardında nelerin döndüğünü göstermeye çalışıyor. Özel hayatın giderek yok olduğunu ve önümüzdeki yıllarda çok daha zor durumlarda kalacağımızı belirten Snowden, son olarak dünyanın en büyük sim kart üreticisi Gemalto'nun 2010'da hack'lendiği bilgisini paylaşmıştı.


    Edward Snowden kitap oldu: Snowden Dosyası


    İşte 2015'in Oscar kazananları




    Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Edward Snowden Mahmut Saral CitizenFour Hong Kong Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title