Haberler

ÇOMÜ öğrencileri doğa ve çevre bilincini çocuklara aktardı

Güncelleme:

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım ile Çocuk Gelişimi programı öğrencileri, 'Doğanın Sesi Projesi' kapsamında doğa ve çevre bilincini çocuklara aktardı. Proje kapsamında, doğa ile taklit yönetiminin eğitime uyarlanmış hali olan biyomimikri eğitimi Çanakkale'ye getirildi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım ile Çocuk Gelişimi programı öğrencileri, "Doğanın Sesi Projesi" hazırlandı.

Dardanos Kampüsünde gerçekleştirilen Doğanın Sesi Projesi çalışmaları kapsamında, öğrenciler sosyal sorumluluk dersi kapsamında doğa ve çevrenin önemini anlatan ve İstanbul'da Zeytin Atölye'nin uyguladığı doğa ile taklit yönetiminin eğitime uyarlanmış hali olan biyomimikri eğitimini Çanakkale'ye getirdi.

Halkla İlişkiler öğrencileri, projede hem kendileri gibi üniversite öğrencilerine farklı bir eğitim modeli göstermiş hem de bu eğitim modelinin uygulanmasını sağlamış oldu.

Doğanın taklit yöntemi ile çocuklara nasıl öğretileceğini öğrenen çocuk gelişimi programı öğrencileri, öğretmenlik yapacakları anaokulu öğrencilerine, çevre ve doğa bilincinin öğretti. Kuşları ve kuş tüylerini inceleyerek bunlardan uçak kanatlarının nasıl yapıldığını inceleyen anaokullu minikler üniversitelilerle maket uçaklar yaptı. Hürkuş ve Akıncı uçaklarının köpük maketlerini birleştiren minikler, uçakları uçurmaya çalıştı.

Etkinlik sonunda anaokulu öğrencilerine boyama kitabı, broş ve şekerleme dağıtıldı.

Kaynak: AA / Teknoloji

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler Çanakkale Çocuk Eğitim Teknoloji Güncel Haberler

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

IShowSpeed'in Türk döneriyle imtihanı! 'Bismillah' diyerek ilk ısırığı aldı, ortalığı birbirine kattı

IShowSpeed'in Türk döneriyle imtihanı! "Bismillah" diyerek ilk ısırığı aldı, ortalığı birbirine kattı

Kurban keserken elindeki bıçağın üzerine düştüğü söylenmişti! Vurularak öldürüldüğü ortaya çıktı

Kurban keserken elindeki bıçağın üzerine düştüğü söylenmişti! Vurularak öldürüldüğü ortaya çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title