Haberler

    Bu Sene Oscar Törenine İlgi Sönük Kaldı

    Eskiden uykusuz kalıp da heyecanla sabaha kadar izlediğimiz törenler artık yok galiba...

    Mahmut Saral - -

    2015 yılının Oscar ödülleri, geçtiğimiz günlerde düzenlenen törenlere sahiplerini buldu. En iyi film olarak Birdman'in seçildiği törende, diğer kategoriler ve ödül kazanan isimlere göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.


    Her sene olduğu gibi bu yıl da ülkemizde de takip edilen tören, son 6 yılın en az ilgi gören töreni olarak kayıtlara geçti. Bu sene törende sunucu olarak Neil Patrick Harris vardı ve Harris'in performansı da pek beğenilmedi.


    Araştırma şirketi Nielsen'ın raporuna göre bu sene Oscar'ı ortalama olarak 36.6 milyon kişi izledi. Bu rakam, son 6 yılın en düşük rakamı oldu. Geçen sene Oscar'ı Ellen DeGeneres sunmuştu ve o geceyi 43.74 milyon kişi izlemişti. Aynı zamanda o gece çekilen "selfie - öz çekim" fotoğrafın ardından selfie çılgınlığında da patlama yaşanmıştı.


    İşin sosyal medya boyutuna baktığımızda da törenle ilgili 21 milyon kişi, Facebook'ta yapılan paylaşımlar, yapılan yorumlar ve beğenileriyle toplamda 58 milyon etkileşimde bulundu.


    Bu arada, yetişkin rating'lerine bakıldığında, CMA Awards, American Music Awards ve Golden Globe Awards gibi önemli organizasyonlarda da ilgi boyutunun giderek düştüğü belirtiliyor.



    Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Neil Patrick Harris Mahmut Saral Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title