Haberler

Tekirdağ'da Fetö'nün Hücre Evine Operasyon 4 Gözaltı

Tekirdağ'da FETÖ'nün hücre evine operasyon 4 gözaltıTekirdağ'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖPYD) hücre evine yapılan operasyonda 4 şüpheli gözaltına alındı.

Tekirdağ'da FETÖ'nün hücre evine operasyon 4 gözaltı

Tekirdağ'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖPYD) hücre evine yapılan operasyonda 4 şüpheli gözaltına alındı. Sahte kimliklerle yakalanan şüphelilerden Mustafa H.Ş.'nin örgütün emniyet mahrem yapılanmasının 'sır kutusu' olduğu belirtildi.

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖPDY üzerinde yaptığı çalışmada, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası örgütün küçülerek yapılanmasına devam ettiğini belirledi. Çalışmada, haklarında yakalama kararı bulunan örgüt üyelerinin kayıt dışı tuttukları ve örgüt üyelerinin, 'gaybubet evleri', 'hijyen evleri' olarak adlandırdığı evlerde kaldığı ve bu kişilerin zaman zaman dışarı çıktıkları saptanarak, bu şüpheliler takibe alındı. Yapılan takibin ardından evlere düzenlenen operasyonda, FETÖ'nün emniyet mahrem yapılanmasının 'sır kutusu' olduğu değerlendirilen Mustafa H. Ş. ile İlhan K, dışarı çıktıkları anda polis tarafından yakalandı. Şüphelilerin bulunduğu ikamette Ayşe Ş. ile İlksen K., da gözaltına alındı. İkamette yapılan aramada çok sayıda dijital materyal, başka kişilere kayıtlı telefon hatları ve cep telefonları ele geçirildi. Yapılan üst aramasında da Mustafa H.Ş.'nin 'Hasan Vatansever', İlhan K.'nın 'Hatip Kaya', Ayşe Ş.'nin 'Meltem Vatansever', İlksen K. için 'Ayşe Kaya' adına düzenlenmiş sahte kimlik fotokopisi ele geçirildi. Polisin yaptığı araştırmada, Mustafa H.Ş.'nin 15 Temmuz darbe girişimi öncesi Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak öğretmenlik yaptığı, FETÖPYD soruşturmaları kapsamında 'SedatZiya' kod ismini kullanarak örgütün mahrem emniyet yapılanması içerisinde örgütsel faaliyet sergilediğini, örgüt adına sözde Türkiye emniyet yapılanmasından sorumlu Süleyman Sargın'ın sekreterliğini yaptığı, Türkiye'deki tüm polis okullarının sorumlusu olduğu örgütün Malatya emniyet yapılanmasının 'il müdürü' pozisyonunda da bulunduğu, örgütün haberleşme programı ByLock'u kullandığı ve Malatya 2'inci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından aranması bulunduğu tespit edildi. 'FETÖ'nün emniyet mahrem yapılanmasının sır kutusu' olduğu değerlendirilen Mustafa H.Ş.'nin 'hijyen evi'nde ailesiyle birlikte yaşadığı ve çevresine kendisini 'Hasan' ismiyle özel dersler veren öğretmen olarak tanıttığı belirlendi. Gözaltına alınan Ayşe Ş.'nin de Mustafa Halit Ş. ile evli olduğu, daha önce Malatya Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda çalıştığı, hakkında Ankara 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hakkında arama kaydının bulunduğu öğrenildi. İlhan K.'nın İlksen K. ile evli olduğu, şahsın KHK ile kapatılan şirkette çalıştığı, ABD'de yaşayan kayınbiraderi Hakan A.'nın üzerine kayıtlı cep telefonu hattı kullandığı, örgütün haberleşme programı ByLock'u kullandığı ve hakkında Akçaabat Sulh Ceza Mahkemesi tarafından aranma kaydının olduğu kaydedildi. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki soruşturmaları sürüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ayşe Kaya Tekirdağ Türkiye Malatya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title