Haberler

Ted Senfoni Orkestrası Bursa'da Konser Verdi

TED Senfoni Orkestrası, şef Ahmet Ünlü yönetiminde Bursalı müzikseverlerle bir araya geldi.

TED Senfoni Orkestrası, şef Ahmet Ünlü yönetiminde Bursalı müzikseverlerle bir araya geldi.

TED Ankara Koleji mezunlarının 2007'de bir araya gelerek kurduğu TED Ankara Koleji Mezunları Orkestrası, ilk konserini 2008'de ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde verdi. Mezunlar Orkestrası, 2010 yılından itibaren bünyesine yaylı enstrümanları katarak senfonik bir yapıya kavuştu ve Türk Eğitim Derneği çatısı altında 'TED Senfoni Orkestrası' adını aldı. Profesyonel müzik eğitimi almamış TED Okulları mezunlarından oluşan Türkiye'nin ilk ve tek amatör senfoni orkestrası olma özelliğini taşıyan orkestra, 120 kişilik kadrosuyla her yıl geleneksel yeni yıl ve yaz konseri olmak üzere bugüne kadar 11 konser verdi. Bu sene de TED Bursa Koleji olarak Bursa'da konser veren öğrenciler büyük ilgi gördü. Orkestranın genel müzik direktörlüğünü Ahmet Ünlü üstlendi.

Türk Eğitim Derneği (TED) Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, "Türk Eğitim Derneği 90 yıllık bir kurum, neredeyse Cumhuriyet ile yaşıt bir kurum. Türk Eğitim Derneği sadece kolej değil burslu çocukları ile sivil toplum hareketiyle aslında çok farklı bir kurum. 21. yüzyılda artık hibrit insan yetiştirmek gayreti içinde olmamız lazım, yani sadece tek alanda yetiştirilmiş değil çok alanda farklı alanlarda yetişmiş insana ihtiyacımız var. Bu tabi akademik olduğu kadar spor ve sanatla da alakalı. Bütün bunları bütünselleştirdiğin zaman bir hibrit insan modeli çıkıyor. Türkiye'nin tek amatör senfoni orkestrası Türk Eğitim Derneğine ait. Mezunlarından oluşuyor. İçeride çalacak olan kardeşlerimiz doktorlar, mühendisler veya herhangi bir alanda profesyonelce çalışan kişiler ama yılda 4 tane konser veriyorlar" dedi.

Merkezi İstanbul Edirnekapı'da bulunan Barış İçin Müzik Vakfı, 2005 yılından bu yana imkanları kısıtlı çocuklara karşılıksız müzik eğitimi olanağı sağlıyor. Bursa'da da Nilüfer Belediyesi, Uludağ Rotary ve Barış İçin Müzik Vakfı işbirliği ile yaklaşık 100 kadar öğrenciye enstrüman dağıtılarak, yaş aralığı 7-14 olan çocuklarla müzik eğitimi çalışmaları halen sürdürülüyor. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Ünlü Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title