Haberler

TEB Genel Müdürü Civil: Kuyumculuk Sektörüne Finansın İlgisi Artıyor

Türk Ekonomi Bankası (TEB) Genel Müdürü Varol Civil, Türkiye'de, yıllık 10 milyar dolarlık hacmi olan kuyumculuk sektörüne, finans sektörünün de ilgisinin artmaya başladığını söyledi Türk Ekonomi Bankası (TEB) Genel Müdürü Varol Civil, Türkiye'de, yıllık 10 milyar dolarlık hacmi olan kuyumculuk sektörüne, finans kesiminin de ilgisinin artmaya başladığını söyledi.

TEB'in, altın, takı ve mücevherat sektörüne ilişkin hazırladığı raporun tanıtım toplantısında konuşan Civil, bugün 250 bin kişinin çalıştığı, 40 bin civarında firmanın faaliyette bulunduğu ve yıllık 10 milyar dolarlık hacmi olan büyük bir pazara dönüşen Türk kuyumculuk sektörünün, yıllık 1,5 milyar dolara yaklaşan ihracatıyla İtalya'dan sonra dünya ikincisi olduğunu söyledi. Civil, sektörün, toplam piyasa büyüklüğüyle de dünya altın ticaretinin yüzde 10'unu gerçekleştirdiğini kaydetti.

-BELÇİKA TAŞ BORSASI'NDAN DOĞAN BOŞLUĞU İSTANBUL KAPATABİLİR-

Mücevherat sektörü için Taş Borsası'nın fiilen hayata geçmesi gerektiğini ifade eden Varol Civil, "Belçika Taş Borsası'nın zayıflaması sonucunda Avrupa'da ortaya çıkan boşluğu Türkiye'nin doldurması gündeme gelmektedir. Sektörün önde gelen işletmeleri, İstanbul'un bu konuda gerek sektör, gerekse coğrafik açıdan birçok artısının olduğunu dile getirmektedir. Ancak bu konu, sadece işletmelerin çabasıyla gerçekleşemeyecek düzeyde stratejik bir öneme sahiptir. Özellikle kamu otoritesinin ilgili başlığı gündemine alması gerekmektedir" diye konuştu.

-FİNANSIN SEKTÖRE İLGİSİ ARTIYOR-

Finans sektörünün, sektöre olan ilgisinin artmasıyla birlikte firmaların gerek üretim gerekse ihracat çerçevesinde finansal olarak gelişimlerinin gündeme geldiğini belirten Civil, şunları söyledi:

"Sektörde yaşanabilecek ürün ve fiyatlandırma değişikliklerinin bir nevi garanti alınmasına katkıda bulunabilecek finansal araçlar son derece önemlidir. İşletme yönetiminde işletme sermayesi ihtiyacının karşılanması ve nakit akım yönetiminin etkin bir biçimde kurulması noktasında finans sektörünün sağlayacağı katkılar göz ardı edilmemelidir. Sektörde faaliyet gösteren firmaların büyüme ve gelişme dönemlerinde ihtiyaç duyacakları yatırım kaynakları şüphesiz finans sektörünün gelişimiyle desteklenecek, böylelikle büyüme dönemlerinde firmalar risklerini minimum seviyede tutabileceklerdir." - İstanbul

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title