Haberler

Tavşanlı'da "Peygamberimizden Müjdeler ve Aile Hayatı" Konferansı

İlahiyatçı Yazar Halil Uslu, Hazreti Muhammed sevgisinin insan ve toplum hayatını güzelleştireceğini söyledi.

İlahiyatçı Yazar Halil Uslu, Hazreti Muhammed sevgisinin insan ve toplum hayatını güzelleştireceğini söyledi.

Yeni Asya gazetesinde köşe yazarlığı da yapan Uslu, Tavşanlı Öğretmenevinde düzenlenen "Peygamberimizden Müjdeler ve Aile Hayatı" konulu konferansta yaptığı konuşmada, Hazreti Muhammed'e olan sevginin ve ona uymanın hayatı güzelleştireceğini, aile hayatı ve toplumsal yapının temellerini sağlamlaştıracağını kaydetti.

Hazreti Muhammed'in 1400 yıl önce kadın ve kadın haklarına verdiği öneme değinen Uslu, şöyle konuştu:

"Peygamberimiz, 'Cennet annelerinin ayağı altındadır' sözü ile kadının adının geçmediği bir zamanda kadına verdiği değeri ortaya koymuştur. Kız çocuklarının diri diri kuma gömüldüğü cahiliye zamanında kadın haklarını savunmakla kalmayıp korumuş, 1400 sene önce kadın haklarına en yüksek manada önemi vermiştir. İslamın kadına verdiği haklara hala ulaşılamamıştır.

Kara sevda diye bir şey var. Kara sevdaya kapılanlar hiçbir zaman mutluluğu yakalayamamıştır. Bizim kara sevdamız Resulullah sevgisidir. Onun sevgisi, insan ve toplum hayatını güzelleştirir. Onun sevgisi, gönüllerde muhabbeti, merhameti yerleştirir. Bizim kara sevdamız, sahabe sevgisidir, vatan sevgisidir, ay yıldızlı bayrak sevgisidir. Ezan sevgisidir, vatanımızın bölünmez bütünlüğü, birlik ve beraberliğimizin sevdasıdır. Bu sevgiler bizi birbirimize yaklaştırır."

Yeşil Cami İmam Hatibi Mücahit Kılınç'ın Kur'an-ı Kerim'den ayetler okuduğu konferans öncesi Uslu, okuyucularıyla bir araya geldi.

- KÜTAHYA

Kaynak: AA / Yerel

Halil Uslu Tavşanlı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title