Haberler

Tarsus'ta Organik Zeytin Üretimi Artıyor

Tarsus ilçesinde organik zeytin üretim alanlarının arttığı bildirildi.

Tarsus ilçesinde organik zeytin üretim alanlarının arttığı bildirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hayri Erdoğan, Ticaret ve Sanayi Odası Salonu'nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, organik zeytin üreticisi sayısının ve üretim alanının her geçen gün arttığını söyledi.

Tarsus'un zeytin üretim çeşitliliği bakımından tarımsal alanları değerlendirildiğinde 29 bin 595 dekarla gemlik zeytin çeşidinin önde geldiğini aktaran Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bunu 4 bin 310 dekarla sarıulak zeytini takip ediyor. Ayvalık zeytini 3 bin 70, topakulak zeytini de 2 bin 260 dekar alanda üretimi yapılıyor. Bölgemiz için endemik bir tür olan sarıulak zeytin çeşidinin coğrafi işaretleme çalışmaları ilçe müdürlüğümüz ve sivil toplum örgütleriyle birlikte başlatıldı. Sarıulak zeytin çeşidinin gerek verimi, gerekse aromatik özellikleri göz önüne alındığında bölgemizin özel tarımsal değeri olarak önce bölgemizde, daha sonra ülkemizde yaygınlaştırmaya yönelik çalışmalarımız sürecek."

Kaynak: AA / Güncel

Hayri Erdoğan Tarsus Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title