Haberler

Tarihi Külliyede 15 Yıldır İtikafa Giriyorlar

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : -İtikafa giren komşuların ibadet etmesi -Somuncu Baba Külliyesinde itikaf -Somuncu Baba Camisi İmam Hatiplerinden Mustafa Baş'ın açıklaması Tarihi külliyede 15 yıldır itikafa giriyorlar Malatya'nın Darende ilçesinde yaşayan iki komşu 15 yıldır itikaf için tarihi Somuncu Baba Külliyesi'ne kapanıyor Hazreti Muhammed'in İtikaf sünnetini yerine getiren komşular, itikaftaki günlerini namaz kılıp, dua edip Kur'an-ı Kerim okuyarak tefekkürle geçiriyor Anadolu'nun önemli inanç merkezlerinden Malatya'nın Darende ilçesinde yaşayan komşular Muharrem Ünsan ile Hasan Selimli, 15 yıldır ramazanın son günlerini Somuncu Baba Külliyesi'nde itikafa girerek geçiriyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

-İtikafa giren komşuların ibadet etmesi

- Somuncu Baba Külliyesinde itikaf

- Somuncu Baba Camisi İmam Hatiplerinden Mustafa Baş'ın açıklaması Tarihi külliyede 15 yıldır itikafa giriyorlar

Malatya'nın Darende ilçesinde yaşayan iki komşu 15 yıldır itikaf için tarihi Somuncu Baba Külliyesi'ne kapanıyor

Hazreti Muhammed'in İtikaf sünnetini yerine getiren komşular, itikaftaki günlerini namaz kılıp, dua edip Kur'an-ı Kerim okuyarak tefekkürle geçiriyor

Anadolu'nun önemli inanç merkezlerinden Malatya'nın Darende ilçesinde yaşayan komşular Muharrem Ünsan ile Hasan Selimli, 15 yıldır ramazanın son günlerini Somuncu Baba Külliyesi'nde itikafa girerek geçiriyor.

Yaklaşık 20 yıl önce Darende ziyaretinde tanışan ve daha sonra ilçeye yerleşerek yaşamaya başlayan Ünsan ve Selimli, zorlu ve sabır gerektiren Hazreti Muhammed'in itikaf sünnetini yerine getirmenin hazzını yaşıyor.

Komşular günlerini namaz kılıp dua ederek, Kur'an-ı Kerim okuyarak tefekkürle geçiriyor.

Somuncu Baba Camisi İmam Hatiplerinden Mustafa Baş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun yılardır Muharrem Ünsan ve Hasan Selimli'nin beraber geçirdikleri ibadet arkadaşlığına şahitlik ettiklerini söyledi.

İtikafın, vacip, sünnet ve nafile olmak üzere değerlendirilen bir ibadet olduğunu aktaran Baş, "Hazreti Muhammed özellikle ramazan aynın son 10 günü itikafa girerek bolca ibadetle geçirirdi. Biz de peygamber efendimizin bu sünnetini taklit ediyoruz ve bu itikafı yapmaya çalışıyoruz. İtikafın belirli bir süresi yoktur. Bir kişi iki vakit arasında itikafa niyet eder camiye gelir orada ibadetle meşgul olursa bu da itikaf yerine gelir. Bayanlara mahsus itikaf da kendi evlerindedir. Onlar namaz kıldıkları bir odada gerçekleştirebilir." dedi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Somuncu Baba Mustafa Baş Darende Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title