Haberler

Sütlüce'deki Bombalı Saldırı

İstanbul Sütlüce'de çevik kuvvet minibüsünün geçişi sırasında meydana gelen ve çoğu polis 16 kişinin yaralanmasına neden olan olayla ilgili davanın görülmesine başlandı.

İstanbul Sütlüce'de çevik kuvvet minibüsünün geçişi sırasında meydana gelen ve çoğu polis 16 kişinin yaralanmasına neden olan olayla ilgili davanın görülmesine başlandı. İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya 8 tutuklu 3 tutuksuz sanık katıldı. Dün ve bugün devam eden iki oturumda sanıkların savunmaları alındı.

KÜRTÇE TERCÜMAN

Duruşma başında sanıkların kimlik tespiti yapıldı. Bazı sanıklar Kürtçe tercüman eşliğinde kimlik bilgilerini verdi. Bombayı patlattığı iddia edilen sanık Murat Öztürk ve bombanın yerleştirildiği motosikleti temin ettiği belirtilen sanık Mehmet Kaya, savunmalarını hazırlamak için süre istedi.

PATLAYICI VE ÇANTA BİZE AİT DEĞİL

Olaydan sonra iş yerlerinde patlayıcı madde ve çanta ele geçirilen sanıklar İlyas Gücin ve Güler Uzun Gücin çifti savunma yaptı. Hiçbir legal veya illegal örgüt üyesi olmadığını belirten İlyas Gücin, "Bulunan patlayıcılar ile ilgili hiçbir bilgim yok. Eşimle birlikte müzik eğitim verdiğimiz kursumuz var. Yoğunluktan derse girmekte zorlandığımız için Murat Öztürk'ten öğrencilerimize ders vermesini istedik. Derslere giriyordu. Kursun üç anahtarı vardı. Biri bende, diğeri eşimde üçüncüsü de Murat'ta. Patlayıcı ve çanta bize ait değil Murat'ın olabileceğini düşünüyorum." dedi. Sanık Güler Uzun Gücin de "Müzisyenim. Bomba patlatarak 16 kişinin yaralanmasına neden olmak bir müzisyene yakışmaz diye düşünüyorum. Ders bitiminde biz kustan ayrılıyorduk. Murat bağlama çalışacağını belirterek akşam geç saatlere kadar kalıyordu. Başka bir şey yapıp yapmadığını bilmiyorum. Ele geçen malzemeleri ya Murat koydu ya da başkasına koydurttu. Polis de zaten ondaki anahtar ile kursu açmış. Patlayıcının bulunduğu bölümün anahtarı da vardı Murat'ta. Tutuklandığımızda 6 aylık evliydik. Hayata küstüm, insanlara güvenim sarsıldı." diye konuştu.

Mahkeme diğer sanıkları ve avukatlarını da dinledi. Sanıkların savunmalarının ardından tanıklar da dinlendi. İfadelerin ardından mahkeme talepleri aldı. Tutuklu sanıklar ve avukatları tahliye talebinde bulundu. Aranın ardından kararlarını açıklayan mahkeme, sanıklar Tahir Adin, Mehmet Kurt, İlyas Gücin ve Güler Uzun Gücin'i tahliye etti. Diğer 4 tutuklu sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme, soruşturma aşamasında dinlenen gizli tanığın mahkemede dinlenmesini de kararlaştırdı. Duruşma ertelendi.

(BB) - İstanbul / Şişli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Kaya Güler Uzun İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title