Haberler

Suriyeli Sığınmacılar Kutlu Doğum Sevincine Ortak Oldu

Güncelleme:

Osmaniye'de Hz. Muhammed'in dünyaya gelişi, Suriyeli sığınmacıların kaldığı Osmaniye Konaklama Tesisleri'nde düzenlenen programla kutlandı.

Osmaniye'de konaklama tesislerinde kalan Suriyeli sığınmacılar düzenledikleri mevlit programıyla "Kutlu Doğum" sevincine ortak oldu.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçan Suriyeli sığınmacıların kaldığı Osmaniye Konaklama Tesisleri'ndeki camide düzenlenen programa Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu, İl Müftüsü Ramazan Çortul, AFAD Müdürü Osman Şengel, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile Suriyeli sığınmacılar katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ney dinletisiyle başlayan programda, Suriyeli mültecilerin kurduğu "Grup Tebessüm" tarafından salavat-ı şerif ve İlahiler seslendirdi. Suriyeli çocukların sundukları gösteriler dikkatle ve ilgiyle izlendi.

Vali Oduncu, programın sonunda yaptığı konuşmada, "Sıkıntılı ve hüzünlü günlerden sonra nurlu günlerin yakın olduğuna inanıyorum. Bugün yaptığımız bu duaların zulmetten nura geçişe vesile olmasına diliyorum" dedi.

İl Müftüsü Ramazan Çortul, Suriye'deki iç savaşın bir an önce sona ermesini ve Suriyeli sığınmacıların ülkelerine dönmesini temenni etti.

AFAD Müdürü Osman Şengel de konaklama tesislerinde kalan Suriyelilerin acı ve ızdıraplarını azaltmak, moral ve motivasyon kazandırmak için "Kutlu Doğum" programı düzenlediklerini belirtti.

Program, yapılan duaların ardından Vali Oduncu tarafından katılanlara gül ve hediye dağıtılması ile sona erdi. - Osmaniye

Kaynak: AA / Yerel

Celalettin Cerrah Ramazan Çortul Mehmet Oduncu Osmaniye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title