Haberler

Trabzon: Trabzonsporlu Musa Büyük'ün İlginç Hayat Hikayesi

Trabzonspor'a Bu Sezon Başında Ankaraspor'dan Transfer Olan Musa Büyük'ün Geçmişte Yaşadığı Film Gibi Olaylar Onun Futbol Hayatının Şekillenmesinde ve Transferlerinde Önemli Rol Oynadığı Ortaya Çıktı.

Trabzonspor'a bu sezon başında Ankaraspor'dan transfer olan Musa Büyük'ün geçmişte yaşadığı film gibi olaylar onun futbol hayatının şekillenmesinde ve transferlerinde önemli rol oynadığı ortaya çıktı.

haber61.net' isimli internet sitesine açıklamalarda bulunan Musa Büyük, işçi emeklisi olan babasına yardım etmek için muavinlik yaptığını ve 17 yaşında geçirdiği bir trafik kazası ile hayatının altüst olduğunu söyledi. 1996-97 sezonunda Zeytinburnuspor'da futbol oynarken bir yandan da babasına yardım ettiğini belirten Büyük, "İşçi emeklisi olan babam bir servis aracı almıştı. Bende boş zamanlarımda ona muavinlik yapıyordum. Zaman zaman ise aracı ben kullanıyordum. Şoförlüğü öğrenmiştim ama yaşım tutmadığı için ehliyet alamıyordum, 17 yaşındaydım. Babam biraz rahatsızdı yine servise çıkma işi bana kalmıştı. Çekmece'de kaza yaptım. Bir polis otosu bize yandan çarptı. Araçta bulunan bir komiser öldü. O an hayatım karardı. 'Hayallerim bitti' dedim. Olay yerine gelen memurlar beni teselli etti. 'Senin bir suçun yok, tek suçun ehliyetsiz olman. Onun dışında hatan yok' dediler. Bende inandım. Sonra raporlar gelince bütün suç bana yıkılmıştı. Yandan vuran araçla ilgili hiçbir hak iddia edemedim. Onlar meslektaşlarını yani ölen komiserleri için gerekli onarımları yapmışlar" dedi.

O tarihte komiserin ailesinin kendisinden 25 bin YTL'lik kan parası istediğini kaydeden Musa Büyük, "Ben ise futboldan yılda 5 milyar bile almıyordum. Üstelik ailemin ekmek teknesini de yok etmiştim. Bu beni daha çok üzüyordu. İçimden 'Hayalim olan futbolculukta bitti' dedim. Ama bırakmadım. Kafamda her yıl 5 bin YTL alsam öderim diye düşündüm. Mahkeme 7-8 yıl sürdü. Yani 2003 yılının sonunda sonuçlandı. 25 bin YTL'lik ceza 270 bin YTL'ye faizi ile yükselmişti. Ben bu parayı hayatımda görmedim" diye konuştu.

"HAKİM 4 YIL HAPİS DEYİNCE AZ KALSIN BAYILACAKTIM"

Musa, Zeytinburnuspor'dan daha sonra İstanbulspor'a transfer olduğunu ve bu kulüpte oynadığı sürece aldığı paranın 125 bin YTL'yi geçmediğini ifade ederek, "Son mahkemeye gitmemi istediler. İlk kez hakim karşısına çıktım. Hakim 'yaz kızım, sanığın 4 yıl hapsine' deyince az kalsın bayılacaktım. Dilim tutuldu, gözlerim doldu. Sonra indirimler falan derken iş paraya bağlandı. Toplam ödememiz gereken kan parası 270 bin YTL'ye çıkmıştı. Mahkemenin uzun sürmesi 25 bin YTL ile açılan davayı buraya getirmişti. Haklı olduğum davada ise şimdi suçluydum. Parayı ödemezsem haciz ve hapis yolu açıktı. Hem kendimi hem de ailemi perişan etmiştim. Sonra Allah yüzüme güldü. Trabzonspor istemişti. Konuştuk her şey imzaya kalmıştı ki iş çıkmaza girdi ve yattı. O ara devreye Ankaraspor girdi. Tek şartım vardı. (270 bin YTL'lik kan parasına imza atarım) dedim. Hem de peşin olacak. Ailemi de kendimi de böylece kurtarmış olacaktım. İlk ciddi transfer paramı hapisten kurtulmak için kan parası olarak ödedim. Yani Ankaraspor'dan aldığım para kan parasına gitti" şeklinde konuştu.

"Süper Lig'de İstanbulspor, Ankaraspor ve Trabzonspor gibi üç takımda oynayıpta parası olmayan tek futbolcu benim herhalde" diyen Musa Büyük, "10 yıldır futbol oynuyorum ve tek kuruşum yok. Şimdi Trabzonspor kapısı açıldı. İnşallah bundan sonra şansım döner. Kazandıklarımla ilk olarak ailemi rahat ettirmek istiyorum. Çünkü onlara çok borcum var" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title