Haberler

Şike Davasının Savcısı Mehmet Berk de Açığa Alınan İsimler Arasında Yer Alıyor

Güncelleme:

HSYK tarafından açığa alınan 2 bin 745 hakim ve savcının arasında spor camiasında şike davasının savcısı olarak tanınan Mehmet Berk de bulunuyor.

2011 yılında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında yürütülen, Türk futbolunun şike davasında operasyonları başlatan ve şike davasının savcısı olarak tanınan Savcı Mehmet Berk, açığa alındı.

BALIKESİR CUMHURİYET SAVCILIĞINA ATANMIŞTI

Başta Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve spor camiasının bir çok ünlü isminin yargılandığı davanın savcılığını yapan Mehmet Berk, HSYK kararı ile Bakırköy Savcılığı'ndan Balıkesir Cumhuriyet Savcılığı'na atanmıştı. 15 Temmuz'da darbe teşebbüsü olaylarının ardından HSYK tarafından açığa alınan 2 bin 745 hakim ve savcıdan birisi de Mehmet Berk oldu.

BERAAT KARARIYLA İLGİLİ "VİCDANIM RAHAT" DEMİŞTİ

Berk, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Beşiktaş'ın eski asbaşkanı Serdal Adalı gibi isimlere verilen beraat kararı sonrasında şunları söylemişti:

"Vicdanen rahatım. Ben ömrü hayatımda yaptığım hiçbir işten pişman olmadım. Mehmet Ali Aydınlar'a dava açıyorlarmış. Bana yapılan siyasi baskıları, önerilen rüşvetleri hepsini anlatırım. Ben meslek hayatım boyunca hak, hukuk dışına hiç çıkmadım.

"KASTIMI BULURLARSA GELİP BENİ ASSINLAR"

Ben dosyaya, eyleme bakarım arkadaş. Ben şu meslekte 20 yıl boyunca hep şerefimle çalıştım. Kasıtlı hiçbir iş, hata yapmadım. Hepimiz insanız, hatalarımız olabilir ama o dosyada kasıtlı hiçbir hatamı bulamazlar. 400 sayfa iddianame yazdım, her bir sayfası doğrudur. Bir kastımı bulsunlar, gelip beni assınlar.

"KİM DİYEBİLİR ŞİKE YAPMADILAR DİYE"

Herkesin bir kanaati var, herkesin görüp söylemediği şeyler var. O insanlar bu şike işlerini yaptılar, cezalarını çektiler. Kim diyebilir ki bu tapelere bakarak bu insanlar bu işleri yapmamıştır?"

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Mehmet Berk Balıkesir Bakırköy Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
500

Yorumlar (5)

tuna:

her alanda haksızlık yaptıkları darbe yaptıkları belli olan cemaat savcıları varken. . konu fb gelince şike yapmıştır demek ts un bundan nemalanması aptallığın daniskasıdır

15
4
yanıtYanıtla
ASLAN:

ZULÜM KİMSENİN YANINDA KALMAZ ŞİMDİ SIRA ONDA HALKA HESAP VERSİNLER

11
0
yanıtYanıtla
GFB 02:

NASIL OLUYORDA SAdri şener telefonda diyorki ;sivasa hamsiler gittimi diyor ama şike den ceza almıyor? nasıl oluyorda trabzonsporlu yöneticiler telefonda diyorki; devletin bakanına yani erdoğan bayraktara diyorki: biz şampiyon olmazsak 20 bin oyu unutun hem şike tehdit hem şantaj bu konuşmalar gerçekse devleti göreve çağırıyorum. . gereken yapılsın trabzona herşey incelensin. . . . . . . trabzon-gülen aRASINDA NE VAR?

5
2
yanıtYanıtla
realite:

bu saatten her kim fb şike yaptı derse en koyu FETÖCÜDÜR. . ONLARIN değirmenine su taşıyor demektir. . . tüm trabzonluların akıllılarına çağrımdır. . . ya devlet başa ya kuzgun leşe. . .

5
2
yanıtYanıtla
Cumhurbaşkanım duy sesimizi:

Bu ülkenin en rahat yaşayan ve devletin imkanlarından bedava faydalanan kesimi her 10 yılda bir darbe yapmaya alışmış. . . Buna önlem almak gerekir. daha önemlisi yarın bu türü girişimleri SÜLEYMANCILAR, FURKANCILAR VB. YAPILAR YAPMAYACAĞI NE MALUM. . . tüm dernek ve vakıflar diyanete bağlansın. . . sendikalar şer yuvası olmuş hepsi kapatılsın. . SoL Haber Portalında hala Millete ve devlete hakaretler var devletimiz gerekeni yapmalı. . .

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title