Haberler

    Recoba Futbolu Bırakıyor

    Uruguay Milli Takımı ve Serie A devi Inter'in efsane futbolcusu Alvaro Recoba, sezon sonunda futbolu bırakacağını açıkladı.

    SPORCOPE DIŞ HABERLER - Uruguay Milli Takımı ve Serie A devi Inter'in efsane futbolcusu Alvaro Recoba, sezon sonunda futbolu bırakacağını açıkladı.

    Son olarak ülkesinin takımlarından Nacional forması giyen ve ay başında 40 yaşına giren Recoba, aktif futbol hayatını noktalama kararı aldı. Uruguay futbolunun sembol ismi, 31 Mart tarihinde oynanacak jübile maçı ile yeşil sahalara veda edecek.

    Recoba'nın kramponlarını asacağı bu karşılaşmada birçok dünya yıldızının forma giymesi bekleniyor. Uluslararası üne sahip futbolcuların biraraya geleceği mücadelede ağırlık Recoba'nın eski takım arkadaşlarında olacak.

    Inter'de forma giydiği dönemde Recoba ile oynayan Christian Vieri, takım arkadaşının jübile davetine ilk cevap veren isim oldu. Vieri, "Tabii ki orada olacağım Alvaro. Inter'de attığım gollerin en az 50 tanesini borçlu olduğum insana vefa borcumu ödemeye yetmez ancak yine de geleceğim" dedi.

    Büyük bir görsel şölenin yaşanacağı öne sürülen söz konusu jübile maçına gelmesi kesinleşen diğer isimler ise Javier Zanetti ve Iván Zamorano.

    Efsane olduğu Inter forması altında çıktığı 243 maçta 68 atan Recoba, 10 da asist yaptı. Başarılarla dolu kariyerine birçok kupa sığdıran Uruguaylı isim, 2005-2006 ve 2006-2007 yıllarında Serie A şampiyonluğu yaşadı. Ülkesinde de iki şampiyonluk gören Recoba, 1997-98 sezonunda ise Inter ile UEFA Kupası'nı kaldırdı.

    Unutulmaz sol ayağı ile nam salan Recoba, kornerden attığı birbirinden şık gollerle hafızalarda yer etmişti.

    Kaynak: Sporcope.com / Spor

    Christian Vieri Uruguay Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title