Haberler

Konya: Konya'daki Motodrag Yarışları Nefes Kesti

Konya Motosiklet Kulübü tarafından düzenlenen Motodrag Şampiyonası 1. Ayak Yarışı, Konya'da yapıldı.

Konya Motosiklet Kulübü tarafından düzenlenen Motodrag Şampiyonası 1. Ayak Yarışı, Konya'da yapıldı.

2. Organize Sanayi Müdürlüğü önündeki drag pistinde gerçekleştirilen yarışta motosiklet pilotları, sergiledikleri gösterilerle izleyicilere heyecanlı dakikalar yaşattı. Türkiye'nin dört bir köşesinden Konya'ya gelen yarışçılar, antrenman turlarının ardından sıralama turlarına geçildi. Sıralama turlarının ardından 400 metrelik piste ilk olarak mahalli sınıf yarışçıları olan 125 cc'lik motor sürücüleri çıktı. 4 yarışçının kıyasıya yarıştığı turların ardından 1. Seyit Küçükeskin, 2. Ramazan Demirhan, 3. Süleyman Akbalık oldu. 600 cc'lik motosikletlerin piste çıkmasıyla birlikte pist ısınmaya başladı. Bu sırada çıkan rüzgar ve arkasından gelen yağmur, yarışların yaklaşık 1 saat durmasına neden oldu. Yağmurun durmasıyla gerçekleştirilen 600 cc yarışlarının sonunda Ziyaettin Göktepe birinciliği, Oktay Bal ikinciliği, Orhan Karabaş da üçüncülüğü elde etti. Kıyasıya bir mücadeleye sahne olan 750 cc yarışlarında ise Fatih Kadıoğlu 1., Şevket Er 2., Mehmet Yakışıklı 3. oldu. Motorsporları severlerin asıl yarış dediği 1000 cc'lik ayakta ise Ali Utku 1., Yaşar Akyüz 2., Onur Ayvaz da 3. oldu. Son olarak yapılan 1050 cc ve üzerinde ise Ege Motor Sporları yarışçısı Doğan Kırbaş 1., Ankara bölgesi yarışçısı Talat Can 2., Balıkesir yarışçısı Özcan Karakuş da 3. oldu. Doğan Kırbaş ve ekibi, yarışlar sonunda büyük sevinç yaşarken, 1050 cc ve üzeri motorların saatte ortalama 300 kilometre hıza ulaştığı yarışlarda 400 metrelik parkur 10 saniye civarında geçildi.

Öte yandan, yarışların ardından yapılan kupa töreninde yarışçılar, kupalarını Konya Motor Sporları Kulübü yöneticilerinin elinden aldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title