Haberler

    İki Türk Haltercide Doping Şüphesi

    Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş, Londra Olimpiyat Oyunları'nda mücadele edecek Fatih Baydar ve İbrahim Arat'ı, Uluslararası Halter Federasyonu (IWF) yetkilileri ile konuşarak milli takım kadrosundan çıkardıklarını bildirdi.

    Akkuş, numune sonuçlarını IWF'nin doping merkezinden aldıklarını belirterek, ''Şüpheli durumları vardı. Analizlerde önce birtakım maddeler aranıyor. Bunun sonucunda hızla durumu bize iletiyorlar. Doping kurumu yetkilileri, 'Şu maddelere rastlandı, ama miktarı konusunda bilgi veremiyoruz' diyorlar. Şüpheli durum oluşunca biz onları takımdan çıkardık. Bilgileri, Uluslararası Federasyonu'nun doping merkezinden aldık'' dedi.

    Gelişmeler sonrasında Fatih Baydar ve İbrahim Arat ile görüştüğünü ifade eden Akkuş, ''Klasik 'biz bir şey yapmadık' diyorlar. Patlıcan, soğandan bunlar ortaya çıkmaz. Bunlar klasik laflar. Federasyona 23 Temmuz Pazartesi günü şüpheli durumla ilgili bilgi geldi. Uluslararası Federasyon yetkilileri ile konuşarak sporcularımızı götürmeme kararı aldık. Doping numunesi 7 Temmuz Cumartesi günü alınmıştı. 23 Temmuz'da bilgisi bize ulaştı'' diye konuştu.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    İbrahim Arat Fatih Baydar Akkuş Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title