Haberler

Furkan Emre Gül Milli Takım Yolunda

Karataş İMKB İlköğretim 6. Sınıf öğrencisi Furkan Emre Gül tutku haline getirdiği yüzme sporuyla adeta madalya avcısı gibi yarışmaların tek favorisi oldu.

Spor derslerimdeki başarımı da arttırdı. Herkesi spor yapmaya davet ediyorum" dedi.

Havuzların madalya avcısı olarak nam yapan Gaziantepli Furkan Emre Gül tek başına okulunu takım halinde üçüncülüğe taşıma başarısını göstererek İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ilköğretim okulları arası yüzme şampiyonasının maskotu haline geldi. Karataş İMKB İlköğretim Okulu 6. Sınıf öğrecisi olan Furkan Emre Gül yüzme sporuyla 2004 yılında tanışarak bu sporu adeta yaşam biçimi haline getirdi.

Katıldığı bütün müsabakalarda birinciliği kimseye kaptırmayan Furkan Emre Gül son olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ilköğretim okulları arası yüzme şampiyonasında dört altın madalya alarak yenilmezliğini bir kez daha ispatladı. Şampiyonada Gül'ün aldığı puanlar adına yarıştığı Karataş İMKB İlköğretim Okulu erkek takımını da il genelinde üçüncülüğe taşıdı.

Hedefinin Avrupa ve Dünya şampiyonluğu olduğunu ifade eden Gül "Sporu çok seviyorum. Spor dallarından özellikle yüzme sporu benim yaşam şeklim oldu. Babam İzzet Gül'e ve benden desteklerini esirgemeyen ailem başta olmak üzere okul müdürüme, idarecilerime ve öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum. Yüzme sporu yanında paletli yüzme ve sutopu takımlarında da görev alıyorum. Bir yarışmaya girdiğimde tek düşüncem yarışmanın birincisi olmak.En büyük hedefim önümüzdeki aylar içerisinde Türkiye şampiyonu olmak ve Gaziantep'e bu zevki tattırmak. Ardından ülkem için Avrupa ve Dünya şampiyonalarında da milli sporcu olarak yüzmek istiyorum. Spor derslerimdeki başarılarımı da arttırdı. Arkadaşlarıma spor yapmalarını öneriyorum. Ders ve sınav stresini havuzda spor yaparak atıyorum." dedi.

Havuzların altın kulacı Furkan Emre Gül son olarak katıldığı kulüpler arası yüzme şampiyonasında da 100 m karışık, 100 metre serbest, 4X100 serbest bayrak, 4X100 karışık bayrak kategorilerinde de şampiyonluk koltuğunu kimseye bırakmayarak bütün altın madalyaları topladı. Gelecekte en büyük hayalinin milli takım formasını giymek olduğunu ifade eden Furkan Emre Gül "Denizi olmayan bir şehirden milli takıma girmek benim için gurur kaynağı olacaktır. Hedeflerim aslında Gaziantep'in adının dünyaya duyurulmasıdır. Başaracağıma inanıyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler / Spor

Haberler

Yapı Kredi'nin satışıyla ilgili iddialara Koç Holding'den açıklama var: Görüşmeler sürüyor

Yapı Kredi'nin satışıyla ilgili iddialara Koç Holding'den açıklama var: Görüşmeler sürüyor

Bursa'da ev sahibiyle tartışan kiracı daireyi patlattı

Bursa'da ev sahibiyle tartışan kiracı daireyi patlattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title