Haberler

Ertuğrul Sağlam'dan Beşiktaş'a Yeşil Işık

Kayserispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Kendisine ve Teknik Kadrodaki Arkadaşlarına Yöneltilen Eleştirilerden Rahatsızlık Duyduğunu Belirtirken, Beşiktaş Başta Olmak Üzere Kendisine Gelen Tekliflere Artık Sıcak Baktığını Belirtti.

Kayseri spor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, kendisine ve teknik kadrodaki arkadaşlarına yöneltilen eleştirilerden rahatsızlık duyduğunu belirtirken, Beşiktaş başta olmak üzere kendisine gelen tekliflere artık sıcak baktığını belirtti.

Beşiktaş’la daha önceden görüşme yaptığını ifade eden Ertuğrul Sağlam "Kayseri kentinde, Kayseri spor ile ilgili, bizimle alakalı hoş olmayan bir durum var. Bunu da açıkça söylüyorum. Bunun devam etmesi durumunda, burada kalmamız çok mantıklı olmaz diye düşünüyorum" dedi.

Beşiktaş’tan kendisine gelen tekliflere ilişkin gazetelerde yer alan haberlerin doğru olduğunu söyleyen Sağlam şöyle devam etti:

"Çok yakın zamanda resmi bir teklif gelmedi. Ancak bundan iki üç ay önce Beşiktaşlı yöneticilerle görüşmüştük. Medyada yazılanlar doğru. Geçen sezonun devre arasında da görüşme olmuştu. Sezon sonunda yine görüştük. Böyle zaman zaman bizimle alakalı iyi dileklerini dile getirdiler, söylediler. Ama, ben Kayseri’de o dönemde ayrılmamın mümkün olmadığını ve bunu daha sonraki döneme bırakmamız gerektiğini kendilerine söyledim. Tabiki Beşiktaş’la ismimizin anılması, bu şekilde kamuoyuna yansıması bize onur veriyor, bizi mutlu ediyor. Bir hafta önce şunu da söyledim. Kayseri’de mutluyuz, huzurluyuz. Ancak ondan sonra Kayseri şehrindeki son gelişmeler bizi huzursuz etmeye, mutsuz etmeye başladı. Önümüzdeki yıl bununla alakalı burada daha iyi bir kadro oluşturulup daha büyük hedefler konulduğunda, seve seve Kayseri’de kalabileceğimizi söylemiştik. Ama inanın son dönemdeki gelişmeler, kamuoyundaki rahatsız edici duruş, bizi gelecek adına kuşkulandırıyor. Bunu da tekrar düşünmemiz gerekecek" diye konuştu.

Ertuğrul Sağlam, hayli sinirli ifadeyle yaptığı açıklamasında, Kayseri’de kendisine ve teknik kadrodaki arkadaşlarına yöneltilen eleştirilerin sürmesi halinde göreve devam etmeyi düşünmediğini vurgulayarak, "Ben, çok net konuşuyorum. Şehir bir bütün olursa, şehir bu işe baş koyarsa, yapılacak takviyelerle, daha büyük hedef kollanacaksa, ben seve seve görevime devam etmeyi düşünüyorum. Ama şehirde Kayseri spor ile ilgili, bizimle alakalı hoş olmayan bir durum var. Durumu artık yeniden değerlendirmemiz gerekecek" dedi.

KAYSERİ’DE SPORDA HUZUR ORTAMI BOZULMASIN

Kayseri spor ve Erciyes spor Onursal Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri'deki huzur ortamını her şeyden üstün tuttuğunu, bunun bozulmaması için çaba harcamaya devam edeceğini söyledi.

Özhaseki, “Bu noktada asla taraf olmam ve siyaset yapmam. Benim için birinci öncelik bu. Çünkü ben Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanıyım ve böyle bakmak gerektiğini düşünüyorum. Belediye başkanlığı dönemimde takındığım tavır da bu. Spor noktasında şimdiye kadar dostluğun kardeşliğin önde olmasını istedim. Erciyes-Kayseri rekabetinde asla bir sıkıntı doğsun istemedim. Bu sıkıntıyı doğurmamak için de elimden gelen her şeyi yaptım. Yaptığım işler içinde kamuoyunun bildikleri, var bilmedikleri var. Bu gelinen noktaya kadar çok şükür bir sıkıntı doğmadı. Ancak son bir iki hafta içinde gerek sportif manadaki yapılan müsabakaların skorları ve neticeleri, gerekse de Erciyes’in içinde bulunduğu ortam, sanki bu kardeşliğe zarar verir mahiyete dönüştü. Ama bunların hiçbiri çözümsüz değil. Yine eski dostluk ortamının devam etmesi lazım. Sportif neticeler geçici. Düşüp kalmalar de çok geçici şeyler. Önemli olan Kayseri’nin huzuru” yorumunu yaptı.

UZLAŞI İÇİNDE GENEL KURULA GİDİLİR

Mehmet Özhaseki, "Genel kurul öncesi mevcut başkan Recep Mamur'u mu, yoksa Ahmet Çetinkaya başkanlığındaki yeni oluşumu mu destekleyeceksiniz?" sorusuna, "Emek inkar edilemez. Günü birlik işler de hemen ufak hata var diye birisinden alınıp diğerine verilmez, adam harcanmaz. Böyle iş asla doğru olmaz ve şimdi de Kayserispor’un başında başında Recep Mamur var. Ufak tefek tenkit edilecek hataları olabilir. İş yapan herkesin hatası olur. Ama asla bir çırpıda adam harcanmaz. Birinden al, diğerine ver olmaz. Recep Mamur’un hatırı da var, yaptığı işler de var. İnsanların emeği bir çırpıda silinmez. Dürüstlük, dostluk diye bir şey var. Bunları gönlünde bulunduran insanlarız. Önümüzdeki günlerde yapacağımız toplantılarda netleşecek diye düşünüyorum" yanıtını verdi.

ERTUĞRUL SAĞLAM ÜÇ BÜYÜKLERE GİDEBİLİR

Kayseri spor ve Erciyes spor Onursal Başkanı Mehmet Özhaseki, Ertuğrul Sağlam’ın üç büyük kulüplere ve milli takıma teknik direktör olarak gitmesine her zaman sıcak baktığını, Sağlam ile daha önce yaptıkları görüşmelerde de bu konuya değindiklerini belirtti.

Özhaseki, "Çok yakın zamanda kendisiyle görüşmedim. Ertuğrul gerçekten beyfendi bir adam. Efendi, kaliteli, spor açısından da mantıklı makul düzgün bir arkadaş. Allah önünü bahtını açık etsin. Kendisine daha önceki görüşmelerimizde Milli Takım’dan isterlerse gidebilirsin demiştik. Ayrıca üç büyükler, Türkiye’nin gururu, yüzyıllık kulüpler. Bizi dışarda temsil eden kulüplerdir. Bunlar isterlerse de kapı sana her zaman açık. Ankaragücü’ne, Gaziantep’e, Samsun’a, Bursa’ya gönlümüz razı olmaz. Bu nedenle üç büyük kulüp dışındakilerden teklif varsa sıcak bakmayız. Ama Milli Takım’dan teklif varsa ona sıcak bakabiliriz demiştik. Öyle haberler çıkıyorki biz de şaşırdık. Mehmet Topuz, Gökhan Ünal’ın şimdiye kadar 4-5 kulübe satılmış olması lazım. Halbuki öyle bir şey yok" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title