Haberler

Dilara, Türkiye'nin Gururu Oldu

Güncelleme:

Dilara Korkmaz'ın, spor akademisine girmek için başladığı antrenmanlar sırasında tanıştığı Özcan Güven ile birlikteliği, dünya çapında başarıları da beraberinde getirdi.

İzmirli 20 yaşındaki Dilara Korkmaz'ın, spor akademisine girmek için başladığı antrenmanlar sırasında tanıştığı Özcan Güven ile birlikteliği, dünya çapında başarıları da beraberinde getirdi. 6 aylık çalışmayla body fitness şampiyonasında Türkiye şampiyonu olan Dilara Korkmaz, milli takım formasıyla da önce Avrupa'da, dalında ilk altıya girdi. Ardından da Meksika'daki yarışmalarda dünya beşinciliğini elde etti.

Lise eğitimini tamamlayan 20 yaşındaki Dilara Korkmaz, en büyük isteği olan spor akademisine gitmek için antrenmanlara başladı. Korkmaz'ın bu antrenmanlar sırasında 24 yaşındaki Özcan Güven ile tanışması yaşamı için dönüm noktası oldu. İkili arasındaki arkadaşlığın zamanla aşka dönüşmesiyle, Dilara Korkmaz'ı sınavlara, kendisi de profesyonel olarak body fitness sporsucu olan Özcan Güven hazırladı. Korkmaz ve Güven, önceki yıl girdikleri sınavlar sonrasında, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu'nu kazandı. Ancak bu antrenmanlar sırasında kendi çalışmalarını bir yana bırakan Özcan Güven, hem sevgilisi hem de öğrencisi olan Dilara Korkmaz'a, body fitness çalıştırmaya başladı. Eğitimlerinin yanı sıra body fitness çalışmalarına da hız veren Dilara Korkmaz, 6 ay süren sıkı çalışmayla geçen nisan ayında, Zonguldak'ta katıldığı vücut geliştirme ve fıtness şampiyonasında genç bayanlar dalında birincilik elde etti. Bu başarısıyla milli takım formasını giymeyi de hakeden Dilara Korkmaz, daha sonra mayıs ayında İspanya'nın Santa Susanna kentinde yapılan Avrupa Şampiyonası'nda, 20 ile 25 yaş arasındaki sporcuların katıldığı junior dalında, ilk 6 içerisine girerek Türkiye'ye, bu başarıyı getiren ilk kadın sporcu oldu.

BAŞARILARI HIZ KESMEDİ, TÜRKİYE'YE DÜNYA BAŞARISI GETİRDİ

Kas geliştirmek için hiçbir takviye ilaç ya da vitamin almadan, doğal olarak çalışmalarını yürüten Dilara Korkmaz, 4 - 7 Eylül tarihleri arasında Yalova'da yapılan vücut geliştirme şampiyonasında, body fitness dalında, bir Türkiye şampiyonluğu daha kazandı. Antremanlarını hiç aksatmadan sürdüren Dilara Korkmaz, başarılı sonuçları da peş peşe aldı. Türkiye şampiyonluğunun ardından Dilara Korkmaz, son olarak Meksika'nın Morelyo kentindeki dünya şampiyonasına katıldı. Korkmaz burada da, 36 ülkeden gelen temsilciler arasından Türkiye'ye, Avrupa'daki başarısının üzerinde bir sonuçla döndü. Dilara Korkmaz, bu kez de body fitness genç bayanlar dalında, dünya beşinciliğini elde etti.

Başarısını yine hem sevgilisi hem de spor hocası Özcan Güven'le paylaşan Dilara Korkmaz, başarıdan dolayı buyük gurur yaşadığını söyledi. Dilara Korkmaz, "Ben Türk genci olarak bu sporu hiçbir doping ve ilaç kullanmadan yapıyorum. Bu şekilde örnek olmaya çalışıyorum ve başarıyı böyle de elde edebiliyorum. Benim gibi bu spora ilgi duyan başka gençlerde, başarılı olabilir. Ülkemize daha iyi dereceler getirebiliriz. Bizim gibi sporlarla uğraşan gençlerin en büyük eksiği, sponsor bulamamak. Benim aylık 3 bin TL'ye yakın masrafım var, bunu da ailemin desteğiyle karşılamaya çalışıyorum. Ama önemli kurumlardan gelecek desteklerle, daha başarılı sonuç almamız imkansız değil" dedi. Dilara Korkmaz ayrıca, kendisini örnek alan gençlerin, sporla kötü alışkanlıklardan da uzak duracaklarını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title