Haberler

Son dakika haberleri... Doktorun ayağından vurulması davasında, 4 sanığa verilen cezayı savcı az buldu

Güncelleme:

Gelen son dakika haberlerine göre KAYSERİ'de, iş çıkışı evine giderken yolunu kestiği nöroloji uzmanı doktor Erdal Kurt'u (34) silahla ayağından vurmak suçundan tutuklu yargılanan Mehmet Göçer'e verilen 6 yıl hapis ile olayla bağlantılı olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan diğer 3 sanığa verilen 2 yıl 8 ay ile 4 yıl...

KAYSERİ'de, iş çıkışı evine giderken yolunu kestiği nöroloji uzmanı doktor Erdal Kurt'u (34) silahla ayağından vurmak suçundan tutuklu yargılanan Mehmet Göçer'e verilen 6 yıl hapis ile olayla bağlantılı olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan diğer 3 sanığa verilen 2 yıl 8 ay ile 4 yıl arasında değişen hapis cezaları kararına, duruşma savcısı ile Kurt'un avukatı itiraz etti. Savcı, sanıkların, müebbet hapse kadar cezalandırılması gerektiği görüşünde bulunurken, doktorun avukatı ise olayın tasarlama olduğunu belirterek cezanın artırılmasını istedi.

Olay, geçen yıl 14 Haziran'da saat 16.30 sıralarında Develi ilçesi Camiicedit Mahallesi'nde meydana geldi. Develi Devlet Hastanesi'nde nöroloji uzmanı olarak görev yapan doktor Erdal Kurt, iş çıkışı evine yürüdüğü sırada Mehmet Göçer ile karşılaştı. Doktor Kurt ile Göçer arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Mehmet Göçer üzerindeki tabancayla Kurt'u ayağından yaralandı. Göçer, kaçmak isterken Kurt tarafından yakalandı. Kendisini yaralayan saldırganı etkisiz hale getiren doktor Kurt, olay yerine gelen polise teslim etti. Mehmet Göçer, tutuklanıp cezaevine konuldu. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma sonunda olayı azmettirdikleri ileri sürülen İdris A., Sacide D. ve Seyfettin D. de tutuklandı. Tutuklanan sanıklar hakkında, 'kasten öldürmeye teşebbüs' ve 'öldürmeye azmettirme' suçlarından dava açıldı.

TAHLİYE KARARI

Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Mehmet Göçer'in eylemini 'yaralama' suçu kapsamında değerlendirerek bu suçtan 4 yıl, 'ruhsatsız silah bulundurma' suçundan da 2 yıl hapis, 4 bin 800 TL cezaya çarptırdı. Heyet, İdris A. ile Sacide D.'nin de 'yaralamaya azmettirme' suçundan 4 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Heyet, Seyfettin D.'nin ise 'yaralama' suçundan 2 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti. Mahkeme, tüm sanıkların cezaevinde kaldıkları süreyi göz önüne alarak tahliyelerine karar verdi.

KARARA İTİRAZ EDİLDİ

Duruşma savcısı karara itiraz edip, dosyayı Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi'ne taşıdı. Savcı, sanıklara verilen cezayı az bularak Mehmet Göçer ile Seyfettin D.'nin 'tasarlayarak kasten adam öldürmeye teşebbüs etme' suçundan müebbet hapis, İdris  A. ile Sacide D.'nin 'azmettirme' suçundan müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi. Erdal Kurt'un avukatı Hacı Osman Yıldız ise olayda tasarlama olduğu gerekçesiyle karara itiraz edip, cezanın artırılması talebinde bulundu.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Göçer Erdal Kurt Kayseri Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title