Haberler

Suriyeli sahte polislerden turistlerin evine baskın: Paralarını ve değerli eşyalarını gasbettiler

Güncelleme:

Mersin'de, kendilerini polis olarak tanıtan Suriye uyruklu 5 şahıs, kente tatil için gelen yabancı uyruklu 6 kişinin para ve cep telefonlarını gasbetti. Tatilcilerin ihbarı üzerine harekete geçen polis ekipleri, sahte polisleri yakaladı.

Mersin'e tatil için gelen Irak uyruklu 4 turist Mezitli ilçesi Seymenli Mahallesi'nde kiraladıkları evde, daha önceden tanıdıkları Suriye uyruklu N.M. ve D.R. ile birlikte kalmaya başladı. Irak ve Suriyeliler evde oturdukları sırada kendilerini polis olarak tanıtan Suriye uyruklu 1'i kadın 4 kişi kapıyı çaldı.

UYUŞTURUCU BASKINI SÜSÜ VERDİLER

Kapının açılmasıyla, üzerinde polis yazan kart gösteren Suriyeliler, "Evde uyuşturucu hap saklıyorsunuz" diyerek evde bulunanları ayrı ayrı odalara alıp, üst araması yaptı. Tatilcilerin üzerinde bulunan 4 cep telefonu, 2 tablet, 350 euro, bin 750 dolar, bin 250 lira ve 2 gümüş yüzüğü alan şüpheliler, evden ayrıldıktan sonra beyaz renkli bir araca binip, kayıplara karıştı.

OTOMOBİL TERK EDİLMİŞ HALDE BULUNDU

Mersin Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği'ne giden Irak ve Suriyeli tatilciler, şikayetçi oldu. Şikayet üzerine harekete geçen ekipler soruşturmayı çok yönlü sürdürerek, bölgedeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Görüntüleri izleyen ekipler olayda kullanılan aracı plakasını tespit edilerek, takibe aldı. Ekipler, aracı merkez Akdeniz ilçesi Kazanlı Mahallesi civarında terk edilmiş halde bulundu.

KOVALAMACA SONUCU YAKALANDILAR

Bölgede araştırma yapan ekipler, karı koca olan Suriye uyruklu A.U. ile H.A. ve onlara yardım eden A.A.'yı kovalamaca sonucu yakalayarak gözaltına aldı. Ekipler, şüphelilerin araç ve evlerinde yaptıkları aramada, çalınan malzemeleri ele geçirerek sahiplerine teslim etti. Emniyet Müdürlüğü'ne getirilerek sorgulanan A.U. ve H.A. sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, A.A. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olaya karışan 1 kişinin de yakalanması için soruşturma sürüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3. Sayfa

Cep Telefonu Mersin Suriye 3. Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (9)

TT:

kendi vatanına hayrı olmayan topluluğun burada güzel yaşaması beklenemez

10
1
yanıtYanıtla
Bu da mı:

Aman Allahım bu ne cesaret . . . . Olamaz böyle şey . . . şimdi çetelermi türedi. . . .

7
1
yanıtYanıtla
ÇUKUROVALI:

Besleyetimi , sevsin gözünü !

5
1
yanıtYanıtla
TÜRK:

Onlar suriyeli değil Suriye den gelen vatandaşlığı son damlasına kadar hak eden vatandaşlarımız

2
3
yanıtYanıtla
BESLEME KARGA:

NE KA GÜZEL NE KA GÜZEL, KARDEŞLERİMİZE BAK NELER YAPIYORLARMIŞDA HABERİMİZ OLMAMIŞ AMAN DOKUNMAYIN HA ONLAR BİZİM KARDEŞLERİMİZ HAA

4
0
yanıtYanıtla
123:

HAJKNJACNALKNLNAL;NCKACCAV COK KOMIK OLAY YAAAA

0
2
yanıtYanıtla
AFYONLU:

bunları getiren suçlu

2
0
yanıtYanıtla
besle:

beslemeye devam damızlıkları

1
0
yanıtYanıtla
sal:

Saliverin gitsin canim ne var yani!?

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title