Haberler

Son dakika haber... Cammu Keşmir'de güvenlik güçleri ile direnişçiler arasında çatışma: 2 ölü

Güncelleme:

Son dakika gelişmesine göre Hindistan'ın Cammu Keşmir bölgesinde güvenlik güçleri ile direnişçiler arasında çıkan silahlı çatışmada 2 direnişçinin öldüğü bildirildi.

Hindistan'ın Cammu Keşmir bölgesinde güvenlik güçleri ile direnişçiler arasında çıkan silahlı çatışmada 2 direnişçinin öldüğü bildirildi.

Hindistan basınında çıkan haberlere göre, polis, direnişçilere ilişkin alınan ihbar üzerine güvenlik güçlerinin Budgam bölgesinde operasyon başlattığını açıkladı.

Polis, operasyon sırasında güvenlik güçleri ile direnişçiler arasında çıkan ve 4 saat süren çatışmada 2 direnişçinin öldüğünü duyurdu.

Cammu Keşmir'in özel statüsü geçen sene kaldırılmıştı

Hindistan, 5 Ağustos 2019'da kabul ettiği anayasa değişikliğiyle Cammu Keşmir'in özel statüsünü kaldırmış, eyalet yönetimini lağvederek bölgeyi merkeze bağlı iki ayrı "Birlik Toprağı"na ayırmıştı.

Kararın ardından Hint güvenlik güçleri, Cammu Keşmir'de asayiş operasyonlarını ve halk üzerindeki baskıları yoğunlaştırmış, sokağa çıkma yasağının yanı sıra internet, telefon ve ulaşım kısıtlamaları getirilmiş, bölgedeki yerel partilerin yöneticileri ve üyeleri gözaltına alınmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler Son Dakika

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title